Corstanje Transport markeert zijn 25-jarig bestaan met de ingebruikname van een nieuwe Volvo FM 420 8x2 voor het transport van bouw- en bestratingsmaterialen. De truck heeft een open laadbak en is voorzien van een 30 tonmeter HIAB-autolaadkraan. Bluekens Truck en Bus zette, samen met Hefmatic, de jarige André Corstanje bij de aflevering in het zonnetje.

Het was in alle opzichten een bijzondere aflevering voor eigenaar André Corstanje uit Goes. Hij ontving de sleutels van zijn nieuwe Volvo FM in het jaar dat zijn bedrijf 25 jaar bestaat en op de dag dat hij zijn zestigste verjaardag vierde. “Bluekens Truck en Bus en Hefmatic hebben er alles aan gedaan om de truck op mijn verjaardag af te kunnen leveren. Echt heel leuk dat dat ook zo uitkwam.”

Meer laadvermogen

De truck is in nauwe samenwerking tussen André Corstanje, Bluekens Truck en Bus en Hefmatic, dat de opbouw heeft gedaan, gespecificeerd. Bij de oriëntatie was het laadvermogen een belangrijke eis en daarom viel de keus op een 8x2-asconfiguratie. “Met mijn oude truck, een 6x2-bakwagen, had ik ruim 12 ton laadvermogen. Met deze nieuwe truck heb ik een netto laadvermogen van ruim 18,5 ton, dat is dus echt substantieel meer en komt vooral goed van pas bij het transport van bestrating. Voorheen moest ik zeer alert zijn op overbelading. De afmetingen van de laadbak zijn overigens hetzelfde gebleven.”

Manoeuvreren

De Volvo FM is voorzien van een gestuurde voor- en naloopas voor optimale wendbaarheid. “Die wendbaarheid heb ik heel hard nodig als ik in woonwijken of op bouwterreinen moet lossen.” De truck heeft meer functies die Corstanje ontlasten en het werk vergemakkelijken, zoals de draadloze afstandsbediening Work Remote en een aslastindicator. “Dat levert veel voordelen op bij het lossen en laden. Zo kan ik continu de aslasten aflezen voor een optimale aslastverdeling.” Met het oog op het rij- en werkcomfort is de truck uitgerust met een luchtgeveerde vooras en het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering.

Lees alles over de Volvo FM

Korte doorlooptijd

Hefmatic verzorgde de opbouw van de HIAB-autolaadkraan en de laadbak. Het is een bijzondere laadbak: het is namelijk de eerste door FrameWorks gemaakte laadbak die volledig in de eigen werkplaats van Hefmatic in Borssele is opgebouwd. De laadbak is vooraf met een computermodel gespecificeerd, aan de hand van tekeningen van het chassis. FrameWorks leverde op basis daarvan voorgefabriceerde componenten als een bouwpakket aan de opbouwer. Daardoor kon Hefmatic de laadbak en de autolaadkraan in twee weken opbouwen, in plaats van de gebruikelijke vier weken. Ander voordeel van dit concept is dat de laadbak lichter is, wat bijdraagt aan een hoger laadvermogen. Dankzij het modulaire concept kunnen afzonderlijke componenten, indien nodig, eenvoudig worden vervangen.

D’n Lesten

Corstanje is zeer te spreken over zijn nieuwe truck, die is voorzien van bijzondere signing. Op de cabine staat een logo dat refereert aan het 25-jarig bestaan en de tekst ‘D’n Lesten’. Corstanje: “Dat is Zeeuws voor ‘de laatste’. Gezien mijn leeftijd is dit waarschijnlijk mijn laatste truck.”

Corstanje roemt de samenwerking tussen alle betrokken partijen. “Dit is mijn derde Volvo-truck en die keuze heeft voor een heel groot gedeelte te maken met de uitstekende aftersales van Bluekens Truck en Bus in Goes, waar ik het onderhoud laat uitvoeren. De monteurs zijn goed en problemen worden naar volle tevredenheid opgelost. Er is voor mij nooit een reden geweest om ergens anders te gaan kijken. Het is zeer plezierig om daarop te kunnen vertrouwen.”

Nieuwe Volvo FM Andre Corstanje Transport
Nieuwe Volvo FM Corstanje Transport
Nieuwe_Volvo_FM_Andre_Corstanje