Openbaar toegankelijke laadpunten voor elektrische trucks makkelijk te vinden

Waar kan ik onderweg een elektrische truck opladen? Dat is te zien op onze laadpuntenkaart: een handig interactief overzicht van openbare laadpunten voor trucks. Het aantal laadpunten wordt steeds groter. Ook laadpunten in België worden steeds vaker toegevoegd.

Opladen kan op steeds meer plekken

De kaart geeft een overzicht van openbaar toegankelijke laadpunten voor elektrische trucks. Specifiek voor trucks, omdat veel laadpunten niet toegankelijk zijn voor voertuigen groter dan een bestelwagen. Inmiddels staan er honderden laadpalen die wél bereikbaar zijn voor trucks op de kaart, verspreid over het land.

Ook in het buitenland wordt er gewerkt aan openbare laadpalen voor elektrische trucks. Sinds kort is er daarom een start gemaakt om laadpunten in België ook aan de kaart toe te voegen. Zo is er een laadpunt te vinden in Zwevegem tussen Gent en de grens met Frankrijk. Dit laadpunt heeft onder meer een snellader voor het opladen van elektrische trucks.

Wat is er te zien op de laadpuntenkaart?

U kunt per locatie het type en aantal laadpalen zien. In de meeste gevallen zijn ook bijzonderheden over de bereikbaarheid aangegeven. Is een laadpunt bijvoorbeeld bereikbaar met een trekker-opleggercombinatie, of alleen met een trekker?

 

Het is mooi om te zien dat de laadpuntenkaart duidelijk voorziet in een behoefte. Sinds de introductie is de kaart al meer dan 250.000 keer geraadpleegd! De kaart wordt steeds bijgewerkt. Kent u openbare laadpunten die er nog niet op staan? Of heeft u suggesties voor verbeteringen? Laat het ons weten via pr@bluekens.nl.

Bekijk de laadpunten
opladen-elektrische-truck