De tuin wordt steeds vaker gezien als een verlengstuk van de woning. Van der Heijden Sierbestrating uit Wouw heeft alles in huis voor de perfecte tuin. Het bedrijf belevert klanten sinds dit jaar met twee nieuwe Volvo FH 460 4x2-trekker-opleggercombinaties, waarmee het transport efficiënter wordt uitgevoerd.

Van der Heijden Sierbestrating is de grootste aanbieder van tuin- en bestratingsmaterialen in Zuidwest-Nederland. Als klant heb je de keuze uit meer dan 20.000 producten. Het assortiment bestaat onder meer uit tegels, grind-split-keien-zand, vijvers, zwembadranden, schuttingen, tuinhout, tuinverlichting, kunstgras, vijverartikelen, tuinmeubelen en gereedschap. “Maar de nadruk ligt toch echt op de bestrating”, zegt directeur Arjan van der Heijden. “Niet voor niets is sierbestrating sinds 2010 onderdeel van onze bedrijfsnaam. We merken dat de tuin in de loop der jaren echt een verlengstuk is geworden van het huis. Mensen kiezen steeds vaker voor kwaliteit en sierbestrating die aansluit bij hun woning en het interieur.”

bluekens-van-der-heijden-1

Hoger laadvolume en efficiëntere ritplanning

Van der Heijden zet voor de levering van materiaal twee nieuwe Volvo FH 460 4x2- trekker-opleggercombinaties in. Zij vervangen twee Volvo FM-bakwagens. “Hierdoor beschikken we nu over een hoger laadvolume”, zegt Van der Heijden over de switch. “De laadbak van de bakwagens was 5,5 meter lang; de opleggers zijn 8 meter lang. We kunnen dus meer meenemen, een efficiëntere ritplanning maken en meer doen met minder vervoersbewegingen. Verder hebben we gekozen voor gewichtsbesparende opties, zoals aluminium Alcoa-velgen. Daardoor kunnen we het laadvermogen verder optimaliseren, ook in combinatie met de aslastindicator. Bovendien zijn dit zeer wendbare combinaties die dankzij het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering zeer licht sturen, waardoor de chauffeur wordt ontlast. Zeker op de soms krappe woonerven waar we komen is dat een belangrijke pre.”

bluekens-van-der-heijden-2

Trucks rijden fantastisch

De nieuwe trucks konden dit jaar meteen flink wat kilometers maken. “In verband met corona waren mensen noodgedwongen meer thuis en besloten ze om met de tuin aan de slag te gaan. Vanaf april is het veel drukker geweest dan normaal.” Van der Heijden is zeer tevreden over de prestaties van de trucks. “Echt perfect. Alles zit erop en eraan en ze rijden fantastisch. We hebben gekozen voor Volvo’s FH met slaapcabine, zodat de chauffeurs meer ruimte hebben. Bovendien beschikken we nu voor het eerst over trucks met een automatische versnellingsbak. Dat is echt een verademing: de I-Shift-versnellingsbak maakt het rijden zoveel prettiger.”

bluekens-van-der-heijden-3

Visitekaartje voor het bedrijf

Voor optimale veiligheid zijn de trucks onder meer voorzien van camera’s, Lane Keeping Support, Adaptive Cruise Control en Bi-Xenon-verlichting. Met het oog op de uitstraling zijn de trucks uitgerust met verstralers, luchthoorns en een kleurstelling in de huisstijl van het bedrijf. “Daar hebben we een hoop positieve reacties op gehad. Deze trucks zijn echt een visitekaartje voor ons bedrijf.”

Sterke band met Bluekens Truck en Bus

De trucks zijn geleverd door Bluekens Truck en Bus Roosendaal, waar Van der Heijden ook zijn trucks laat onderhouden. “We werken al ruim twintig jaar samen. In ’99 hebben we bij Bluekens Truck en Bus een jong gebruikte Volvo-truck gekocht. In de jaren daarna hebben we nieuwe Volvo-trucks in gebruik genomen, uiteraard geleverd door Bluekens Truck en Bus. In al die jaren hebben we een goede band met elkaar opgebouwd. Wat Bluekens Truck en Bus kenmerkt? Heldere communicatie, afspraken nakomen, klaar staan als je ze nodig hebt.”

Zelf al eens in een Volvo FH gereden?

Wilt u kennismaken met de Volvo FH? Boek nu een testrit.

Vraag een demo aan