Een primeur voor J&W Bouwpartners: de bouwmaterialen- groothandel heeft zijn eerste truck in gebruik genomen. Het bedrijf uit Wouwse Plantage koos na een uitvoerige oriëntatie voor een Renault Trucks C 430 8x2 met HIAB-autolaadkraan. Het feit dat de truck naar de wensen van J&W Bouwpartners kon worden gespecificeerd en de goede begeleiding door onze accountmanager waren doorslaggevende redenen om voor een Renault-truck te kiezen.

Distributie van bouwmaterialen

J&W Bouwpartners zet de truck in voor distributie van bouwmaterialen. “Voorheen besteedden we dat uit, maar nu gaan we dat grotendeels zelf doen omdat onze vaste transporteur stopt”, zegt directeur-eigenaar Jan van Limpt. “Daarom hebben we voor het eerst een truck gekocht.” In de zoektocht naar een geschikte truck vergeleek Van Limpt verschillende merken met elkaar. “Aangezien we geen vergelijkingsmateriaal hadden, begin je zo’n traject met heel veel vragen. Juist dan heb je behoefte aan een dealer die met je meedenkt en adviseert. Bluekens Truck en Bus en Renault Trucks hebben dat uitstekend ingevuld. Zo kregen we de kans om met een Renault (demo)truck te rijden, tot enthousiasme van de chauffeur. Wat ons opviel: de ruime cabine, het fraaie dashboard, de comfortabele chauffeursstoel en het handige, verstelbare stuur. Dat, in combinatie met het advies en de uitstekende ondersteuning van Bluekens Truck en Bus gaven uiteindelijk de doorslag om voor een Renault-truck te kiezen.”

Laadvermogen

De Renault Trucks C is helemaal afgestemd op het dagelijks werk van J&W Bouwpartners. “De bouwmaterialen die we vervoeren, variëren nogal qua gewicht en afmeting. Dat loopt uiteen van zware pallets golfplaten en balkenhout tot EPS-isolatie, wat bijna niets weegt. Op advies van de specialisten van Bluekens Truck en Bus en Renault Trucks hebben we gekozen voor een 8x2-asconfiguratie. Daardoor hoeven we bij het laden minder rekening te houden met wat waar komt te staan en kunnen we bij het bezorgen een logische route rijden, in plaats van de routeplanning baseren op de lading.”

Bekijk de Renault Trucks C

Trots op het eindresultaat

De Renault Trucks C combineert kracht met uitstraling en comfort. Voor optimale wendbaarheid en een korte draaicirkel zijn drie van de vier assen gestuurd. Verder is de truck voorzien van Optidriver XTREM (versterkte versnellingsbak) en een versterkt chassis, luchtgeveerde cabine, Roadpad+ met TomTom trucknavigatie en extra verlichting op het dak en camera’s voor optimaal zicht. AVT uit Roosendaal verzorgde de opbouw van de open laadbak en de 18 tonmeter HIAB-autolaadkraan. “De afstemming tussen alle partijen was goed, we zijn in het hele traject goed meegenomen. Tijdens de opbouw zijn we bijvoorbeeld uitgenodigd om een keer te komen kijken. Onze chauffeur, die ook nauw betrokken was bij de samenstelling van de truck, is net als ik echt trots op het eindresultaat. Het is een truck met uitstraling, mede door het spuitwerk in onze kleurstelling. Dat is verzorgd door de spuiterij van Bluekens in Goes.”

Over J&W Bouwpartners

J&W Bouwpartners is een bouwmaterialengroothandel voor professionals in de bouw. Het bedrijf is onderdeel van BouwPartner, een landelijke formule van zelfstandige groothandels. “Afnemers zijn voornamelijk bouwbedrijven, klusbedrijven, zzp’ers en hoveniers. Onze focus ligt op ruwe bouwmaterialen, zoals stenen, pannen, hout, isolatie, bouwmaterialen voor de agrarische sector en tuinproducten, zoals sierbestrating, tuinhout en overkappingen. Daarnaast hebben we veel andere producten in ons assortiment, van sanitair tot tegels, kozijnen, deuren en gereedschap.”

615_2022_J&W_Bouwpartners_WouwsePlantage-018
615_2022_J&W_Bouwpartners_WouwsePlantage-006
615_2022_J&W_Bouwpartners_WouwsePlantage-012
615_2022_J&W_Bouwpartners_WouwsePlantage-015

Meer weten over de elektrische Renault Trucks C?

Neem contact met ons ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen!