Stil, zuinig en beschikbaar met uitgebreide veiligheidsopties. Dat waren voor logistiek dienstverlener Farm Trans uit Zevenbergen doorslaggevende redenen om vier nieuwe Volvo FM 420 4x2-trekkers in gebruik te nemen voor het transport van diepvriesfrites. De trucks zijn geleverd door Bluekens Truck en Bus.

Farm Trans is als logistiek dienstverlener gespecialiseerd in bulk- en geconditioneerd transport van voedingsmiddelen. Een van de opdrachtgevers is Farm Frites, producent van frites en aardappelproducten. “Met een aantal trucks pendelen we 24/7 tussen de vestiging van Farm Frites in Oudenhoorn en de haven in Rotterdam”, zegt fleetmanager Edwin Vrolijk van Farm Trans.

Stille trucks

Sinds kort zet Farm Trans vier Volvo FM 420 4x2-trekkers in voor het distributiewerk voor Farm Frites. “Kenmerkend voor dit werk is dat we door dichtbevolkt gebied rijden. Omdat dit 24/7 doorgaat, hebben we bij de specificatie van deze nieuwe trucks extra aandacht besteed aan geluid. We doen er alles aan om het werk zo stil mogelijk uit te voeren. Daarom hebben we bijvoorbeeld gekozen voor de stilste banden die verkrijgbaar zijn.”

Daarnaast zijn de trucks voorzien van een Ecogen generator, waarmee het mogelijk is om diesel aangedreven koeleenheden elektrisch aan te drijven. “De Ecogen generator maakt gebruik van de PTO van de truck om stroom op te wekken voor de koelmotor. Daardoor is de koelmotor nauwelijks meer hoorbaar en besparen we brandstof.”

Active Safety-pakket

Veiligheid is voor Farm Trans ook een belangrijk item. Vrolijk: “Wij kiezen standaard voor alle beschikbare veiligheidsfuncties. In dit geval zijn de trucks voorzien van het Active Safety-pakket met alle mogelijke veiligheidsopties en het Visibility Plus-pakket voor optimaal zicht. Het feit dat veiligheid ook voor Volvo Trucks een van de kernwaarden is, is voor ons een belangrijke reden om voor dit merk te kiezen. De veiligheid van onze medewerkers en medeweggebruikers staat voorop en daarnaast vinden we het belangrijk dat opdrachtgevers weten dat we hun producten met de grootst mogelijke zorg vervoeren.”

Het zijn voor Farm Trans de eerste Volvo’s FM van het nieuwe model. Vrolijk: “De trucks zien er fantastisch uit en van de chauffeurs hoor ik alleen maar goede verhalen. We hebben gekozen voor een Globetrotter-cabine voor extra ruimte en comfort onderweg. Chauffeurs zijn onder andere zeer te spreken over het infotainmentsysteem en de dodehoekcamera. En wat ook als zeer positief wordt ervaren is de lage instap met twee treden. Voor chauffeurs die zestig à tachtig keer per dag in- of uitstappen is dat natuurlijk ideaal.”

Lees alles over de Volvo FM

Servicecontract

De trucks zijn geleverd door Bluekens Truck en Bus, met wie Farm Trans al jaren samenwerkt. “Voor onze Volvo-trucks sluiten we standaard een reparatie- en onderhoudscontract af zodat we daar geen omkijken naar hebben. De service van de werkplaatsen van Bluekens is fantastisch. Ze zijn 24/7 bereikbaar en denken altijd mee om een probleem zo snel mogelijk op te lossen.”

Bekijk de onderhoudscontracten

Over Farm Trans

Farm Trans verzorgt transport over weg, water en spoor en heeft vestigingen in Nederland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1987 uitgegroeid van een eenmanszaak naar een toonaangevend bedrijf met ruim 450 medewerkers en een wagenpark met bijna 250 trucks.

volvo-fm-farm-trans-bij-laaddock
Volvo-FM-farm-trans
volvo-fm-farm-trans-exterieur
volvo-fm-farm-trans
volvo-fm-farm-trans-fleetmanager

Meer weten over de Volvo FM?

Neem contact met ons op, wij beantwoorden al uw vragen!