Bluekens Truck en Bus heeft wederom het certificaat Erkend Duurzaam Plus uitgereikt gekregen en daar zijn we trots op! Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) en is het bewijs dat Bluekens in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het Erkend Duurzaam Plus programma bestaat uit drie modules: MVO, energie en afval. Maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen is in de bedrijfsvoering van Bluekens Truck en Bus verankerd. Dat betekent dat er bijvoorbeeld alleen nog maar smeermiddelen gebruikt worden die bijdragen aan een laag brandstofgebruik en restmaterialen op een milieuvriendelijke wijze worden afgevoerd. Afvalstromen worden dus gescheiden aangeboden. Ook heeft Bluekens Truck en Bus zonnepanelen en voor aanvullend benodigde stroom maakt Bluekens gebruik van groene stroom.  

Sociaal ondernemen

Ook op het gebied van werkgeverschap heeft Bluekens Truck en Bus zijn zaken op orde. Zo staat Bluekens Truck en Bus op de tweede trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit betekent een ruim bovengemiddelde prestatie om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Bovendien stimuleert Bluekens de leveranciers, klanten en relaties om sociaal te ondernemen.

Duurzame mobiliteit

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het truckdealerbedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. Er is steeds meer vraag naar voertuigen met lage emissies die heel specifiek zijn samengesteld voor het werk dat de klant voor dit voertuig heeft. Bluekens informeert en adviseert over de mogelijkheden van schone mobiliteit in combinatie met een laag brandstofgebruik.

logo-erkend-duurzaam

Het Erkend Duurzaam+ certificaat is twee jaar geldig.  Meer weten over Erkend Duurzaam, duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche? Lees er meer over op www.erkendduurzaam.nl