Verkeersschool Blom heeft een nieuwe, state-of-the-art Volvo FH 4x2 lestruck in gebruik genomen. Het is voor Blom de eerste lestruck die is uitgevoerd in de opgefriste huisstijl. De truck is geleverd door Bluekens Truck en Bus Breda.

De Volvo FH bakwagen wordt ingezet voor de C-rijopleiding en Code 95-chauffeurstrainingen, vertelt Reggy Heijens, directeur van Verkeersschool Blom. De Volvo FH 420 Globetrotter is specifiek ingericht als lestruck. De nieuwste aanwinst van Blom is voorzien van dubbele bediening en biedt ruimte aan vier personen. Op de plek waar normaal het bed zit, zijn twee extra stoelen voor passagiers geplaatst. Heijens: “Dat was een uitdrukkelijke wens van ons. Met name bij de nascholingscursussen komt het goed van pas als je met meerdere personen in een cabine kunt zitten om met en van elkaar te kunnen leren.”

Volvo FH Verkeersschool Blom lestruck

Nieuwe belettering en striping

De Volvo FH-lestruck is in samenwerking met Bluekens Truck en Bus, Hertoghs Carrosserieën en Reclamebeesten.nl samengesteld. Heijens is zeer tevreden met het eindresultaat. “We hebben onlangs onze huisstijl opgefrist. De Volvo FH is de eerste lestruck die met de nieuwe belettering en striping is uitgevoerd. Met onze nieuwste aanwinst kunnen we weer veel kandidaten begeleiden op weg naar het groot rijbewijs."

 

"Ook voor de Code 95 chauffeurstrainingen, die we onder andere in samenwerking met Bluekens Truck en Bus aan beroepschauffeurs geven, is deze truck een fraai visitekaartje. De nascholing is nu veel meer praktijkgericht dan in het verleden. Wij vinden het belangrijk dat chauffeurs hun scholing kunnen doen in een moderne truck. Deze Volvo FH is uitgerust met de nieuwste opties. Zo hebben we gekozen voor het Visibility Plus-pakket, met onder meer een dodehoekcamera in de spiegelsteun, LED-koplampen en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Ook heeft deze truck de meest uitgebreide veiligheidssystemen.”

Bekijk de Volvo FH

Snel schakelen en korte lijnen

Verkeersschool Blom heeft al vele jaren Volvo-trucks in de vloot. “De samenwerking met Bluekens verloopt heel plezierig”, vertelt Heijens. “Er zijn veel raakvlakken tussen beide bedrijven. We zijn allebei geworteld in West-Brabant, we zijn allebei van oudsher familiebedrijven en we houden allebei van snel schakelen en korte lijnen. We organiseren ook jaarlijks gezamenlijk een Chauffeursdag, waarop chauffeurs theorie- en praktijktrainingen kunnen volgen die meetellen voor Code 95.”

Verkeersschool Blom Volvo FH

Over Verkeersschool Blom

Verkeersschool Blom is op 1 september 1968 opgericht. Inmiddels heeft Blom 55 medewerkers en 35 lesvoertuigen, waarvan veertien trucks. Blom biedt rijopleidingen aan van bromfiets tot vrachtwagen. Daarnaast biedt Blom een ruim aanbod Code 95-chauffeurstrainingen en beroepsopleidingen voor specifieke typen transport, zoals ADR, LZV en veetransport. Blom heeft vestigingen in Etten-Leur, Breda en Tilburg.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Volvo FH?

Neem contact met ons op Volvo FH lestruck Verkeersschool Blom