Op woensdag 5 augustus 2020 ontving Bluekens Truck en Bus de officiële, driejarige verlenging van De Groene Pluim uit handen van voorzitter Peter van den Eijden. We zijn blij met de verlenging van deze erkenning voor onze inzet op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Vorig jaar ontving Bluekens Truck en Bus De Groene Pluim als 18e bedrijf in Brabant, daar ging een uitgebreide audit aan vooraf. Volgens de accreditatiecommissie is Bluekens Truck en Bus een koploper op het gebied van duurzaam ondernemen. "De focus van het bedrijf ligt volledig op de toekomst van duurzaam vervoer. Door deze voorlopers positie levert Bluekens Truck en Bus een belangrijke bijdrage in de verduurzaming van de vervoersketen. Mede door het opleidingsbeleid van Bluekens Truck en Bus worden jonge mensen klaargestoomd om service te verlenen aan de innovatieve ontwikkelingen op gebied van duurzaam vervoer."

Toekomstbestendig

Bedrijven die de pluim hebben ontvangen krijgen de kans om het verworven certificaat toekomstbestendig te maken. In een tijdsbestek van ongeveer een jaar mogen ze laten zien wat ze met de feedback uit het juryrapport gedaan hebben. Vorig jaar adviseerde De Groene Pluim aan Bluekens Truck en Bus onder andere om meer te communiceren over duurzaam vervoer en de Global Goals. De opening van het Zero Emissie Centrum overtuigde de commissie ervan om de erkenning te verlengen.

Samen werken om doelen te bereiken

We geloven dat we zero emission niet alleen kunnen bereiken. Daarom zijn we onder andere aangesloten bij de Green Deal ZES (Zero Emissie Stadslogistiek) en Connekt waar we kennis delen met andere ondernemers en de overheid. Daarnaast zetten we ons in om kennis over te dragen op jongeren. Elke nieuwe stageperiode nemen we per werkplaats een leerling aan die hier praktijkkennis en -ervaring kan opdoen.  

Wilt u uw bedrijf verduurzamen? We denken graag met u mee. We zijn specialist in alternatieve brandstoffen en aandrijflijnen: elektrisch, waterstof en Volvo LNG

Meer weten? 

Neem contact met ons op.

Neem contact op

Over De Groene Pluim

De Groene Pluim, een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland, heeft als doel om bedrijven die serieus werk maken van duurzaam ondernemen te erkennen en te waarderen. Het initiatief is tot stand gekomen naar aanleiding van het Klimaatakkoord van Parijs en het nationaal en provinciale Energieakkoord. Bedrijven die De Groene Pluim krijgen, worden gezien als inspirerende voorbeelden voor andere bedrijven.