De toekomst is elektrisch. Daarom heeft Autodemontage Ad Stouten BV een Volvo FM 500 6x2 autotransporter aangeschaft om voldoende laadvermogen te hebben voor het vervoer van zwaardere elektrische auto’s. De truck is geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

Autodemontage Ad Stouten uit Oosterland is gespecialiseerd in de in- en verkoop van demontage- en schadeauto’s en de levering van onderdelen. Voor het transport van auto’s heeft Stouten al twee Volvo FM 4x2 autotransporters in het wagenpark. Met het oog op de toekomst heeft Stouten de vloot nu uitgebreid met een 6x2-configuratie. “Het aantal elektrische auto’s neemt duidelijk toe en dat worden er de komende jaren alleen maar meer. Omdat elektrische auto’s honderden kilo’s zwaarder zijn dan een brandstofauto, wilden we meer laadvermogen”, zegt Jan Stouten, samen met zijn vader Ad eigenaar van het bedrijf. “Soms is een elektrische auto bijna 1,5 keer zwaarder. Met onze nieuwe Volvo FM autotransporter zijn we voorbereid op de toekomst. Net als bij onze andere trucks kunnen we met deze truck vijf auto’s meenemen, maar dankzij de 6x2-asconfiguratie heeft deze truck een netto laadvermogen van bijna 9700 kilo. Ter vergelijking: onze andere trucks hebben een laadvermogen van 6000 kilo.”

Bekijk de Volvo FM

Extra laag X-Low chassis voor optimale laadhoogte

De nieuwe Volvo FM is geleverd met een X-Low chassis. Ad Stouten: “In ons werk draait het soms om centimeters. We laden ook best veel SUV’s en dan is het soms passen en meten om niet boven de maximaal toegestane hoogte van 4 meter uit te komen. Het X-Low chassis is extra laag en daarmee winnen we ruim tien centimeter. Dat kan net het verschil maken om onder de maximaal toegestane hoogte te blijven. Ander voordeel is dat de Volvo FM leverbaar is met een platte, lage slaapcabine. Daardoor is er voldoende ruimte om ook boven de cabine te laden. In combinatie met een aanhanger kunnen we met deze truck in totaal acht auto’s meenemen.”

Dodehoekcamera

Het is voor Stouten de eerste nieuwe Volvo FM autotransporter sinds 2011. Stouten: “De chauffeur is er zeer content mee. De cabine is van alle gemakken voorzien, met onder meer leren bekleding en trucknavigatie. Ook is de truck af fabriek voorzien van een dodehoekcamera. De beelden van de dodehoekcamera kan de chauffeur zien op het secundaire display in de cabine. Het laden en lossen van auto’s doen we vaak binnen hekwerk en dan komt extra zicht goed van pas.”

Oud en nieuw

Autodemontage Ad Stouten heeft nu drie Volvo FM autotransporters in het wagenpark. “We hebben qua trucks een volledig Volvo-wagenpark. Onze oudste Volvo FM komt uit 2004 en rijdt nog steeds. Volvo is een betrouwbare, kwalitatief uitstekende truck en met Bluekens Truck en Bus staat er een goede dealer achter die weet hoe je service verleent. We werken samen met de vestigingen in Goes en Middelharnis. Als een truck stilstaat hebben we niet zomaar een alternatief dus bij een calamiteit moeten we zo snel mogelijk worden geholpen. De service van een dealer leer je vooral in zulke situaties kennen. Ik kan me herinneren dat de versnellingsbak van een truck kapotging. Binnen een dag had Bluekens een nieuwe versnellingsbak gemonteerd en reden we weer.”

Vier hectare met voertuigen en onderdelen

Autodemontage Ad Stouten is opgericht in 1976. Het bedrijf heeft in Oosterland een terrein van 4 hectare met een wisselende voorraad van ongeveer 2.500 auto’s, motoren en scooters. Ook heeft het bedrijf 120.000 onderdelen op voorraad.

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Volvo FM?

Neem contact met ons op
Bluekens_Ad_Stouten_Oosterland-1
Bluekens_Ad_Stouten_Oosterland-4
Bluekens_Ad_Stouten_Oosterland-3