Volvo FH Spruijt Transport header
Spruijt Transport gaat voor maximaal laadvolume en -vermogen met een Volvo FH 6x2 X-Low-trekker met megatrailer

De truck en megatrailer zijn op maat gespecificeerd voor Spruijt Transport. De Volvo FH is geleverd door Bluekens Truck en Bus Goes.

X-Low chassis voor maximaal laadvermogen

Spruijt Transport vervoert met de megatrailer vooral fruit, groenten en planten. De nieuwe Volvo FH is geleverd met een X-Low chassis, met een schotelhoogte van circa 1.000 millimeter. “Onze vraag was vooral om het laadvermogen maximaal te benutten”, zegt eigenaar Patrick Spruijt. “Dankzij de voorloopas en het X-Low chassis is dat mogelijk.”

Het resultaat: je kunt veel meer meenemen

“Het X-Low chassis is extra laag en dat biedt de kans om met een megatrailer te rijden. Daardoor kunnen we het laadvolume en -vermogen maximaal benutten en dus meer meenemen. De trailer heeft een binnenhoogte van 2,75 meter zodat we hoog kunnen stapelen en het netto laadvermogen is ruim drie ton meer dan bij de combi die we hebben vervangen.”

Spruijt Transport Volvo FH met megatrailer

Groot en toch zeer wendbaar

“Met deze combinatie komen we onder meer bij kwekers en daar is de ruimte om te manoeuvreren soms erg beperkt. Daarom is de megatrailer voorzien van een stuuras zodat we er zo kort mogelijk mee kunnen draaien.”

 

De Chereau megatrailer is geleverd door Hertoghs Carrosserieën. Op verzoek van Spruijt is de trailer voorzien van een stuuras, Carrier-koelmotor en een verlengde laadklep. “Met deze megatrailer doen we ook weleens anders werk, zoals het transport van aanrechtbladen. Die zijn vaak langer dan drie meter en daarom hebben we gekozen voor een verzwaarde laadklep met een extra lang plateau.”

De Volvo FH is multifunctioneel

“We hebben ook andere typen trailers in de vloot en daarom heeft deze Volvo FH een hefschotel”, zegt Spruijt. “Het zorgt ervoor dat de truck multifunctioneel inzetbaar is, al rijdt de chauffeur het grootste deel van de tijd met de megatrailer. Daar is deze combinatie ook helemaal op samengesteld. Zo zijn de truck en trailer voorzien van aluminium beplating rondom de wielen, zodat het een mooi geheel vormt.”

Volvo FH Spruijt Transport

Megavolume, megazuinig

De Volvo FH is uitgerust met de zuinige Turbo Compound-motor. “Het is de vierde truck in onze vloot met deze motor”, zegt Spruijt. “In de verbruikscijfers kunnen we zien dat de trucks met deze motor echt zuinig zijn. Globaal gezien rijden we met deze trucks 1 op 3,7, terwijl het gemiddelde in onze vloot 1 op 3,5 is. Ook de chauffeur is zeer content met de Volvo FH. Hij is soms een paar dagen achter elkaar onderweg en dan overnacht hij in de truck. In de Globetrotter XL-cabine heeft hij alles wat hij nodig heeft, inclusief de standairco I-ParkCool, koelkast en magnetron.”

Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Boek een proefrit met de Volvo FH I-Save

‘De service van Bluekens is meer dan goed’

Spruijt Transport heeft nu zeven Volvo-trucks in de vloot. Spruijt: “De keuze voor Volvo is ook voor een groot deel gebaseerd op de service van de werkplaats. Bij Bluekens Truck en Bus in Goes laten we het onderhoud uitvoeren aan onze Volvo-trucks en de opleggers. De service is meer dan goed. Ze doen wat ze beloven en alles gaat in goed overleg. Dat was ook zo bij de configuratie van deze combinatie. Ik had het concept in mijn hoofd, Bluekens Truck en Bus en Hertoghs hebben het technisch mogelijk gemaakt.”

Maak kennis met de service van Bluekens
Spruijt Transport Volvo FH chauffeur

Distributie, exceptioneel transport en koeltransport

Spruijt Transport is in 1995 opgericht door Patrick Spruijt en zijn vader Kees. Het wagenpark bestaat nu uit tien trucks. Spruijt Transport rijdt voor een groot aantal verschillende opdrachtgevers in Nederland en België, maar ook transporten naar verder weg gelegen bestemmingen in Europa zijn mogelijk. “De werkzaamheden die we doen zijn heel breed”, zegt Spruijt. “We doen veel distributie en volumetransport, maar we kunnen ook exceptioneel transport en koeltransport uitvoeren.”

Wilt u ook een hoge laadcapaciteit?

Neem contact met ons op. Ik help u graag!
Corne_van_der_Jagt_001
Corné van der Jagt
Verkoop Volvo Trucks