615_2022_Riedijk_Transport_Yerseke-017
Bluekens-truck-en-bus-star
Riedijk Transport richt zich op AGF-transport en het geconditioneerd transport van vis en mosselen.

“Vis laden we rechtstreeks vanaf de kotters”, zegt mede-eigenaar Jan Riedijk. “Dat doen we in een groot aantal verschillende havens, van Bretagne in Frankrijk tot en met het noorden van Denemarken. De vis brengen we naar de visafslag in Scheveningen of Stellendam. Bigbags met mosselen laden we veelal in Harlingen.”

20200625-1202-hr

Bluekens dacht mee over brandstofbesparing

Riedijk Transport zet acht eigen trucks in, waaronder een nieuwe Volvo FH 500 6x2-trekker met de zuinige Turbo Compound-motor. “Met deze truck halen we een verbruik van 1 op 4. De truck die we hebben vervangen had een verbruik van 1 op 3,5, dus op een jaarkilometrage van zo’n 120.000 kilometer levert dat een forse besparing op. Mede op advies van Bluekens hebben we voor deze configuratie gekozen. We hebben ook een week demo gereden en in die week konden we al zien dat het een zuinige truck is die voor ons een goede keuze zou zijn.”

Riedijk Transport is een echt Volvo-nest. “Ons wagenpark bestaat volledig uit Volvo-trucks en een belangrijke reden daarvoor is de goede samenwerking met de dealer. Zij snappen wat wij nodig hebben en belangrijk vinden: een zuinige, veilige en comfortabele truck met een luxe uitstraling. In onze nieuwe Volvo FH komt dat allemaal samen.”

Brandstofbesparingstips
615_2022_Riedijk_Transport_Yerseke-001

Aangename werkplek voor de chauffeur

Het is voor Riedijk Transport de eerste Volvo FH van het nieuwe model. “In vergelijking met het vorige model zijn de LED-verlichting en de dodehoekcamera een grote verbetering. De enorme lichtopbrengst van de LED-verlichting en de dodehoekcamera maken het werk voor de chauffeur nog veiliger. 

Bluekens-Bluecare-2020-173

Bluekens kijkt real-time mee

De truck is voorzien van een zonneklep, lichtbak, frontplaat en onderspoiler die door Solar Guard zijn geleverd. De spuiterij van Bluekens Truck en Bus in Goes heeft de Volvo FH in de bedrijfskleuren van Riedijk Transport gespoten voor een state-of-the-art uitstraling. Bij deze vestiging laat Riedijk Transport ook het reguliere onderhoud van zijn trucks deels doen. De meerwaarde van de dealer blijkt vooral in geval van een calamiteit, geeft Riedijk aan. “Als transportbedrijf wil je direct worden geholpen als je een keer een storing hebt. Dat wordt door Bluekens altijd goed opgepakt. Ook als er onderweg iets gebeurt, dan kunnen wij altijd bellen en helpen ze direct.”

BEKIJK ALLE ONDERHOUDSCONTRACTEN
615_2022_Riedijk_Transport_Yerseke-014

Riedijk Transport

Bluekens-truck-en-bus-location Yerseke

Riedijk Transport richt zich op AGF-transport en het geconditioneerd transport van vis en mosselen.

Riedijk Transport is een echt familiebedrijf. Tony Riedijk begon het transportbedrijf op 1 oktober 1989 en al snel kwamen de broers Jan en Eelco in het bedrijf. Inmiddels werken ook twee neven in het bedrijf. Riedijk Transport zet naast acht eigen trucks ook meerdere charters in.

Bluekens-truck-en-bus-Arend-van-den-Berg
Arend van den Berg
Verkoopleider Volvo Trucks