Bluekens-Truck-en-Bus-Nassau-Sneltransport-Eerste-Volvo-FM-Electric-1
Bluekens-truck-en-bus-star
Nassau Sneltransport voert verschillende diensten uit: van het bezorgen van een enveloppe tot complete trailerladingen

Mark Giera, algemeen directeur is duidelijk: “Ondernemen is de regie in handen nemen en toekomstgericht werken. Als je nu op je handen blijft zitten, maken we de stap naar elektromobiliteit te laat. Tegelijkertijd is iedereen die nu de overstap maakt in wezen een pionier in de transitie. Het gaat niet alleen om het voertuig maar ook om alles wat er bij de overstap komt kijken. Wij willen vandaag leren hoe we morgen ondernemen.”

Inzet op vaste routes

De eerste stap die Nassau Sneltransport nu neemt, is geen sprong in het diepe. De eerste twee Volvo FM Electric-trekkers worden ingepast in de reguliere bedrijfsvoering. Zo zullen zij iedere dag twee ritten - ’s ochtends vroeg en ’s middags - maken en tussen de ritten door opgeladen worden op het eigen laadplein dat binnenkort in gebruik wordt genomen. “De ritten die de trucks maken zijn vaste routes, waardoor er steeds goed gepland kan worden. Er zal een team van chauffeurs met de trucks gaan rijden. Daardoor kunnen chauffeurs wennen aan het rijden met een elektrische truck, maar kunnen we ook maximale flexibiliteit creëren. Na hun eerste rit kunnen chauffeurs een tweede rit maken met hun eigen truck. Op die manier kunnen we maximaal plannen, ook doordat de elektrische trucks tussen de ritten laden.”

Bekijk Volvo FM Electric

Breda kan faciliteren

Carla Kranenborg-van Eerd reed symbolisch het eerste rondje met de truck op het terrein van Nassau Sneltransport: “Het gemeentebestuur juicht elektrisch transport zeer toe. Het brengt de emissie in onze binnenstad verder terug en levert een gezondere stad op. De realiteit is tegelijkertijd dat we er nog niet zijn. We staan in de file op het elektriciteitsnet. We schakelen landelijk zo snel over op duurzame energie, dat het elektriciteitsnet volloopt. En daar hebben we lokaal last van. Als gemeentebestuur hebben wij hiervoor niet dé oplossing. De bal ligt vooral bij de netbeheerder en in Den Haag. Tegelijkertijd daag ik onze ondernemers uit om elkaar op te zoeken, kennis te delen en innovatieve oplossingen te vinden. Bijvoorbeeld door slim om te gaan met piekbelasting, aanbod van energie slim af te stemmen op onze vraag naar energie of te onderzoeken wat kan met batterijen op bedrijventerreinen. Laten we elkaar bij de hand houden, want samen bereiken we meer dan ieder voor zich.”

Meer over elektrisch rijden
Bluekens-Truck-en-Bus-Nassau-Sneltransport-Eerste-Volvo-FM-Electric-2

Samen kijken wat mogelijk is

Door het eigen laadplein kan Nassau Sneltransport verder kijken dan vandaag. “Wij hebben, willen we verder groeien in de elektrificatie, het laadplein echt nodig. Bluekens Truck en Bus heeft enorm geholpen door eerst een Energiescan voor onze locatie uit te voeren. Het is een aanvullende dienst van hen, waarmee duidelijk wordt of er voldoende capaciteit beschikbaar is voor elektrisch transport. Maar zij verzorgen meer, zij zijn meer dan een pionier op het gebied van de transitie. Ze hebben de ervaring wat er nodig is en ook hoe je kunt berekenen of er een businesscase te maken is."

Vertrouwen in de transitie

Nassau Sneltransport heeft een enorme reputatie op het gebied van sneltransporten en vervoer van hoogwaardige goederen. Het bedrijf is TAPA TSR 1 en 2 gecertificeerd en dat betekent dat transporten gevolgd worden, dat de chauffeurs aan tal van opleidingseisen voldoen en dat alle trucks voorzien zijn van speciale sloten en alarmsystemen. De TAPA-certificering (Transported Asset Protection Association) geeft meer zekerheid over de veiligheid van het transport en het terugdringen van criminaliteit. Een ander specialisme van Nassau Sneltransport is het transport van medicijnen (medicool), waarbij gebruik gemaakt wordt van temperatuur gecontroleerde voertuigen die voldoen aan de gestelde GDP-richtlijnen.


“In beide gevallen heb je te maken met hoogwaardige lading die met de grootst mogelijke zorg en flexibiliteit op tijd geleverd moet worden. Het zijn zaken waar we in al onze transporten van koeriersdiensten tot internationale groupage, groot zijn geworden. Door onze specialismen onderstrepen we het geloof in de transitie en in de betrouwbaarheid van de keuze voor elektrische trucks.”
Bluekens-Truck-en-Bus-Nassau-Sneltransport-4

Nassau Sneltransport

Bluekens-truck-en-bus-location Breda

"“Ondernemen is de regie in handen nemen en toekomstgericht werken. Als je nu op je handen blijft zitten, maken we de stap naar elektromobiliteit te laat."

Het bedrijf heeft een TAPA gecertificeerd warehouse en terrein. Met een wagenpark van ruim 60 eenheden worden verschillende diensten uitgevoerd: van het bezorgen van een enveloppe tot complete trailerladingen. Flexibiliteit is een van de kenmerken van Nassau Sneltransport en dat uit zich ook in het wagenpark: van bestelauto’s tot trailer met een laadcapaciteit van 25 ton, van ADR-voertuigen tot eenheden voor geconditioneerde en high value goederen. Nassau Sneltransport hecht tot slot aan duurzame relaties, zowel met medewerkers, leveranciers als opdrachtgevers. 

Wilt u ook de regie in eigen handen nemen?

Neem contact met ons op voor meer informatie over elektrisch rijden.
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoopadviseur Volvo Trucks