Bluekens-Truck-en-Bus-Elst-Transport-D-E-Tech-59
Bluekens-truck-en-bus-star
Elst Transport is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het transport voor de bouw en industrie, automotive en cleaning.

“We moeten allemaal verduurzamen en daar willen we graag ervaring mee opdoen”, zegt Danny van Loon, directeur-eigenaar van Elst Transport. “We weten dat er de komende jaren veel op ons afkomt. Zo rijden we onder meer voor bouwgroothandels die producten leveren aan de bouw en de industrie. In de bouw is het beperken van de CO2-uitstoot een hot item".

Bluekens-Truck-en-Bus-Elst-Transport-D-E-Tech-23

2025 zero-emissiezones

"De klanten van onze klanten vragen om duurzaam transport en daarom willen wij stappen zetten om hen CO2-neutraal te beleveren. Ook werken gemeenten aan strengere regels. We leveren in heel Nederland en komen in veel steden die vanaf 2025 zero-emissiezones hebben, zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg. Ook de gemeente Breda, waar wij zijn gevestigd, heeft aangekondigd dat ze een nul-emissie zone gaan invoeren waar alleen nog volledig uitstootvrije vracht- en bestelwagens mogen komen. Daar moeten we op tijd klaar voor zijn. Je kunt de mogelijkheden van elektrische voertuigen het beste ervaren als je er zelf mee rijdt en dat gaan we nu doen met deze Renault Trucks D E-Tech bakwagen.”

Inspiratie voor andere ondernemers

Carla Kranenborg – van Eerd, wethouder mobiliteit van Breda: “Innoveren en vernieuwen. Dat is waar we goed in zijn in Breda. Deze pilot emissievrij rijden is een zeer relevante ontwikkeling. Want we willen in de eerste plaats gezonde, prettige en leefbare stad en dorpen. Maar hopelijk inspireert deze pilot ook andere ondernemers om zich voor te bereiden op de toekomst. En dat doen we samen, want Breda helpt daarbij via de community Breda Business.”

MEER OVER ELEKTRISCH RIJDEN
Bluekens-Truck-en-Bus-Elst-Transport-D-E-Tech-18

Actieradius

Elst Transport zet de elektrische truck in voor distributie in Breda en omgeving en de levering bij bouwprojecten in binnensteden. “Actieradius is voor ons een belangrijk aspect. Deze Renault Trucks D E-Tech, met 4 batterijen van 66 kWh, heeft een bereik tot 264 kilometer. Een distributietruck rijdt bij ons tot 350 kilometer per dag dus het is ook voor onze planners een leerproces om te kijken hoe we deze truck zo goed mogelijk kunnen inzetten.”

Bluekens-Truck-en-Bus-Elst-Transport-D-E-Tech-8

TCO-berekening

Elst Transport zet de stap naar elektrisch in nauwe samenwerking met Bluekens Truck en Bus. “We stappen ergens in waar we geen ervaring mee hebben en daarom is de ondersteuning van de dealer extra belangrijk. We hebben al Renault-trucks en werken al samen met Bluekens Truck en Bus, een dealer met veel expertise op dit terrein. Bluekens beschikt over de knowhow om ons goed te kunnen adviseren en heeft bijvoorbeeld een complete kostprijscalculatie gemaakt. Dat helpt enorm om de juiste keuzes te maken. Die wisselwerking gaat perfect. Ook de komende maanden trekken we intensief met Bluekens op. Elke maand gaan we met elkaar om tafel om de data door te nemen en ervaringen te delen.”

BENIEUWD NAAR UW TCO?
Bluekens-Truck-en-Bus-Elst-Transport-D-E-Tech-30

Renault Master E-Tech

Bij de aflevering van de Renault Trucks D E-Tech is er ook een Renault Master E-Tech bestelwagen (52 kWh) afgeleverd bij Elst Transport om een aantal dagen te testen. “Dat hebben we eerder ook gedaan met de elektrische Renault-truck en dat is heel goed bevallen. We hebben twee dagen getest met een demovoertuig en de chauffeurs waren heel enthousiast. Een van hen zei: ‘Ik wil niks anders meer, het rijdt fantastisch’.”

BEKIJK RENAULT TRUCKS D E-TECH BEKIJK RENAULT TRUCKS MASTER E-TECH
Bluekens-Truck-en-Bus-Elst-Transport-D-E-Tech-41

Elst Transport

Bluekens-truck-en-bus-location Breda en Apeldoorn

Elst Transport is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het transport voor de bouw en industrie, automotive en cleaning. 

Daarnaast richt Elst Transport zich op warehousing en het transport van lengtegoederen tot 6 meter. Het bedrijf heeft vestigingen in Breda en Apeldoorn en overslagdepots in Maarssen, Oosterwolde en Heythuysen. Het wagenpark van Elst Transport bestaat uit 40 voertuigen.

Bluekens-truck-en-bus-Jan_Hagens
Jan Hagens
Verkoopleider Renault Trucks