Ga voor een lagere CO2-footprint

Samen met u staan we voor een uitdaging om op verantwoorde wijze met onze mobiliteit om te gaan. Bluekens wil de operationele werkprocessen van haar klanten verbeteren met oplossingen voor duurzame mobiliteit. Dat zit vanaf het begin in ons DNA. Zo bieden wij zero-emission voertuigen of alternatieven die een lagere CO2 footprint garanderen. 

GreenDealZeroEmission-logo

Green Deal Zero Emission

Als partner in het innovatieprogramma Green Deal Zero Emission Stadslogistiek stelt Bluekens Truck en Bus de kennis en ervaring tevens ter beschikking aan andere partijen die zich bezighouden met innovatie rond elektrisch aangedreven voertuigen.

Van hybride tot volledig elektrisch

Bluekens heeft al haar kennis en ervaring op het gebied zero emission-voertuigen gebundeld in het kenniscentrum Bluekens EV in Breda. Hier kijken we samen met u naar uw business case. We kijken of uw dagelijkse operatie geschikt is voor elektrisch rijden. Hoe uw routes eruit zien, welke actieradius u nodig heeft en welk voertuig.

Bluekens-Bluecare-2020-012
Experts

Service voor elektrische voertuigen

In een veilig af te sluiten werkplaats met eigen toegang en faciliteiten hebben onze experts alles bij de hand om veilig te werken met hoog- voltagesystemen, zoals vastgelegd in NEN9140 voor het werken aan elektrische installaties. Zij worden regelmatig bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen.

Wij zijn servicepartner van

  • BYD – elektrische bussen
  • StreetScooter – elektrische bestelwagens
  • SAIC – elektrische bestelwagens
  • Volvo Trucks Electric / LNG
  • Volvo elektrische bussen
  • Renault Trucks Z.E.
  • VDL elektrische bussen

Voor deze fabrikanten nemen wij de zorg voor een optimaal presterend wagenpark uit handen, waarbij ongeplande stilstand tot een minimum beperkt is. Regulier onderhoud aan de niet-elektrische onderdelen en systemen voeren wij uit in samenwerking met ons landelijk dekkend servicenetwerk. 

Voor onderhoud en reparaties aan het hoog-voltage elektrische aandrijfsysteem en software-gerelateerd onderhoud komen de voertuigen naar de gespecialiseerde Bluekens werkplaatsen. Daarnaast hebben we een speciaal geoutilleerde mobiele service voor onderhoud en reparaties ter plaatse, in heel Nederland.

Volvo-FM-LNG20200919_0008

Trucks op LNG

Naast elektrische bestelwagens, bussen en trucks levert Bluekens Truck en Bus ook alternatieven als LNG. 
 

Zo is met de komst van de Volvo FH LNG en de Volvo FM LNG ook hier een CO2 -reductie mogelijk tot 100%. U investeert zichtbaar in een schonere toekomst en kiest u voor een directe verhoging van uw rendement! Zo bespaart u al € 15.000 op uw brandstofkosten én realiseert u 20 ton minder CO2 -uitstoot t.o.v. een diesel aangedreven truck.

Lees meer

Heeft u vragen over onze service voor duurzame mobiliteit, maak een afspraak.

615_2016_Rudi_van_Putten_001_wit
Rudi van Putten
Regiomanager After Sales Middelharnis, Goes en Roosendaal en ROO