Ontdek de multifunctionele truck bij Bluekens Truck en Bus

Efficiënt, flexibel en uitzonderlijk wendbaar. De Volvo FE is gemaakt voor inzet in en rond steden en onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid. Naast stedelijke en regionale distributie kan de truck ook worden geconfigureerd voor bijvoorbeeld geconditioneerd transport, afvalinzameling of bouwwerkzaamheden.

Volvo-FE-city

Veilige werkplek, optimaal zicht en maximaal comfort

Ruim zicht, optimale veiligheid en een eersteklas werkplek voor de chauffeur. De multifunctionele Volvo FE combineert uitstekende rijeigenschappen met eersteklas productiviteit.

Het werkcomfort voor de chauffeur staat centraal in de cabine. De bedieningselementen zijn perfect gepositioneerd zodat u zich kunt concentreren op de weg.

Bij het werken in stedelijk gebieden is optimaal zicht essentieel. De Volvo FE heeft een grote voorruit. Dit levert een uitstekend zicht op aan de voorkant, ook recht voor de truck. In de nieuwste generatie Volvo FE zijn de buitenspiegels slanker. Daardoor heeft de bestuurder beter zicht op de omgeving rond de cabine. Daarnaast kan de Volvo FE worden voorzien van extra ruiten in de portieren en zijpanelen. Handig bij het manoeuvreren in krappe ruimten en drukke omgevingen.

Cabine met extra lage instap

Moet u dagelijks vaak in- en uitstappen? De Volvo FE is verkrijgbaar in vier verschillende cabineformaten, waaronder de Low Entry Cab. Deze cabine biedt een verlaagde instap, bredere opening van het passagiersportier en een vlakke vloer. De Low Entry Cab is ontworpen voor vuilniswagens, distributietrucks en andere voertuigen waarbij de chauffeur en bijrijder regelmatig moeten in- en uitstappen. De Volvo FE is verder voorzien van diverse veiligheidsfuncties, zoals Electronic Stability Control. Aanvullende veiligheidsopties zijn mogelijk. De Volvo FE is leverbaar met de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak.

Ervaar het zelf
Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-6

Eenvoudig manoeuvreren, zelfs in de krapste straten

U kunt met de Volvo FE zelfs in de krapste ruimten eenvoudig manoeuvreren. Het is een voertuig dat gemakkelijk stuurt en soepel optrekt. Bovendien krijgt u precies de Volvo FE die u nodig heeft voor uw taak.

Op basis van uw wensen kunnen wij de truck rechtstreeks af fabriek voorbereiden, met de vereiste opbouwbevestigingen en elektrische aansluitingen voor de carrosseriebouwer. Daardoor is de doorlooptijd aanzienlijk korter

Veilig onderweg in de Volvo FE

Veiligheid onderweg is een must. U kunt uw Volvo FE voorzien van diverse veiligheidsfuncties: 

 

 • Electronic Stability Control
 • Adaptive Cruise Control
 • Forward Collision Warning met noodremfunctie
 • Lane Keeping Support

 

De nieuwste generatie Volvo FE heeft extra veiligheidsfuncties die de veiligheid voor de chauffeur en andere weggebruikers vergroot, zoals:

 

 • Vulnerable Road User Detection (systeem om kwetsbare weggebruikers te zien)
 • Side Collision Avoidance Support (detecteert andere weggebruikers en waarschuwt de chauffeur voor mogelijke risico’s)
 • Driver Alert Support (waarschuwt de chauffeur als het rijgedrag anders is dan normaal en bijvoorbeeld op vermoeidheid duidt)
 • Nog beter zicht? De Volvo FE kan worden voorzien van een 360 graden birdview-camerasysteem en/of een zijzichtcamera.
Volvo-FE-clipped

Ontdek het gemak van de automatische I-Shift-versnellingsbak

De Volvo FE is leverbaar met de automatische I-Shift-versnellingsbak. De truck heeft nu dezelfde versnellingsbak als de zwaardere modellen van Volvo. Hiermee gaat schakelen tot 30% sneller. Dat maakt het mogelijk om de versnellingskeuze nog efficiënter te laten verlopen. Een groot voordeel bij inzet met veel start en stops. I-Shift zorgt dat de motor te allen tijde optimaal werkt en verlicht de belasting voor de chauffeur. Daardoor kunt u zuiniger en comfortabeler rijden.

Volvo-FL-FE-Electric-Range.

Volvo FE Electric: elektrische truck voor stedelijke transporten

Stil en schoon transport hebben de toekomst. In steeds meer gemeenten worden vervuilende voertuigen uit (binnen)steden geweerd. De Volvo FE is verkrijgbaar met alternatieve, schone brandstoffen.

Bekijk de Volvo FE in uw bedrijfskleur

Volvo-FE-diesel-vrijstaande-schaduw

Welke rijmodus kiest u?

U kunt kiezen uit drie rijmodi voor de Volvo FE. Zo kunt u de rijmodus bepalen op basis van de inzet van de truck. Het resultaat: optimaal rijgedrag en -comfort.

 

 • Economy (zuinig)
 • Performance (prestatiegericht) 
 • Offroad

 

Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken brandstof te besparen, start de truck altijd in de eco-modus en is eco-roll mogelijk zonder te rijden op cruise control. 

 

De prestatiemodus is heel gemakkelijk toegankelijk met een simpele klik. 

 

Er is ook een offroad-modus toegevoegd, omdat deze trucks ook kunnen worden gebruikt voor lichte bouwtaken. De offroad-modus biedt verbeterde prestaties bij lage snelheden. Deze functionaliteit maakt het rijden veiliger, geeft een betere controle en maakt het rijden over slecht begaanbare wegen comfortabeler.

Introductie-beeld-Volvo_FL-FE-1

Rebro Transport

“We hebben specifiek voor Volvo gekozen omdat we al een jarenlange ervaring met dit merk hebben opgebouwd, de Volvo FE uitermate geschikt is voor het multifunctionele gebruik en we een goede samenwerking met Bluekens Truck en Bus hebben.”

Voor rangeerwerkzaamheden en de distributie van pakketten voor DPD heeft Rebro Transport uit Rucphen een Volvo FE Electric in gebruik genomen. Vooral het duurzame karakter van de emissievrije FE Electric was voor Rebro reden om in een elektrische oplossing te investeren.

Welke Volvo FE heeft u nodig?

Volvo-FE-diesel-2-transp-shadow-clipped
Onze contactpersonen per vestiging
De Volvo FE is een oplossing op maat. U kunt de truck volledig naar uw wensen specificeren. Wij helpen u graag bij de juiste keuze voor aandrijflijn, chassis en uitrustingspakketten om uw werk nog efficiënter en aangenamer te maken.
Samen werken
aan vooruitgang