Elektromobiliteit is een onderwerp waarover nog veel vragen leven. Bijvoorbeeld over de impact op het milieu, opladen en actieradius. Hieronder staan veelgestelde vragen en onze antwoorden daarop.

De beste manier om de power van elektrische trucks te ervaren is door een proefrit te maken met de Volvo FL Electric, Volvo FE Electric, Volvo FM Electric, Volvo FH Electric of Volvo FMX Electric. U kunt bij Bluekens Truck en Bus een proefrit aanvragen.

Bluekens Truck en Bus beschikt over speciaal ingerichte werkplaatsen voor service en onderhoud aan elektrische trucks. In onze onderhoudswerkplaatsen in Breda en Oosterhout werken we volgens NEN3140, de norm voor veilig werken aan elektrische installaties. Onze gecertificeerde monteurs werken met specialistische, gekeurde apparatuur en gereedschappen en zijn op de hoogte van de laatste stand van de techniek. 

Het onderhoudsinterval van een Volvo Electric is ongeveer hetzelfde als bij een traditionele aandrijflijn, maar het onderhoud is anders. Elektrische trucks hebben ongeveer 30% minder draaiende onderdelen dan dieseltrucks. Het exacte benodigde onderhoud is afhankelijk van allerlei factoren, zoals de inzet en het gebruik. Bluekens Truck en Bus heeft speciaal ingerichte werkplaatsen voor service en onderhoud aan elektrische trucks.

Elektrische trucks hebben ongeveer 30% minder draaiende onderdelen dan dieseltrucks. Onderhoud aan een elektrische truck is hierdoor anders. Ook vereist het werken aan 600 volt-installaties specifieke kennis en kunde in gecertificeerde werkplaatsen. Bluekens Truck en Bus beschikt over alle faciliteiten. Met een reparatie- en onderhoudscontract ontzorgen we u volledig en kan het onderhoud specifiek worden afgestemd op de inzet.

Elektrische Volvo-trucks voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Als specialist in alternatieve aandrijflijnen en elektrische voertuigen helpt Bluekens Truck en Bus u bij het configureren van de perfecte truck voor uw toepassing en bieden we deskundige ondersteuning tijdens de levensduur van de truck. Met real-time monitoring kunnen we bijvoorbeeld continu de conditie van essentiële onderdelen monitoren, zoals de accu's en de algehele staat van de truck.

Al onze bestaande financieringsoplossingen zijn beschikbaar voor onze elektrische voertuigen. Daardoor bent u verzekerd van een financiering die past bij uw specifieke situatie. Bovendien maakt u bij aanschaf van een elektrische truck aanspraak op belastingvoordeel. We helpen u graag bij het in kaart brengen van het voordeel voor u.

De Volvo FL Electric en Volvo FE Electric zijn reeds verkrijgbaar. Ook de verkoop van de Volvo FMX Electric, Volvo FM Electric en Volvo FH Electric is begonnen. De serieproductie van de nieuwe Volvo FH, FM en FMX Electric begint in 2022. Daarmee is een volledig elektrische Volvo Trucks-range leverbaar.

De productiestart van de Volvo FM Electric, Volvo FMX Electric en Volvo FH Electric staat gepland voor 2022. Voor de middelzware Volvo FL en Volvo FE Electric is de serieproductie al gestart. Meer weten? Neem contact met ons op.

Bluekens-Volvo-Electric-08

Een volledige Volvo Electric truck range

Distributie, afvalinzameling, bouw of transport over langere afstand: voor alle toepassingen is nu een elektrische Volvo-truck beschikbaar. Denk aan de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric voor stedelijke distributie, de Volvo FMX Electric als bouwtruck in het zware segment en de Volvo FM Electric en Volvo FH Electric voor regionale en internationale transporten.

Bekijk hier de volledige Volvo Electric Truck range

Meer weten over de Volvo Trucks Electric?

Onze specialisten beantwoorden al uw vragen
Bluekens-truck-en-bus-Peter-Bakker
Peter Bakker
Verkoop Volvo Trucks