De nieuwe Renault Trucks zelf ervaren? Vraag een proefrit aan!

Bluekens-truck-en-bus-Jan_Hagens
Jan Hagens
Verkoopleider Renault Trucks

Bespaar 3 tot 5% brandstof

Brandstof is een van de grootste kostenposten. Besparen op het verbruik draagt dan ook direct bij aan rendementsverbetering. De nieuwe Renault Trucks T & T High en Renault Trucks C & K hebben een aerodynamisch design en zijn uitgerust met nieuwe technologie om het brandstofverbruik tot 3% te verlagen. Met het Fuel Eco Pack kan dit oplopen tot 5%, afhankelijk van het gebruik.

Bluekens-Renault-Trucks-T-High-Model-2

Verbeterde Aerodynamica

Het exterieur en de aerodynamica van de nieuwe Renault Trucks zijn vernieuwd en verbeterd. Door de kleinere koplampen zijn grotere delen van het nieuwe front gespoten en krijgt de truck meer uitstraling. De aerodynamica van de cabine rond de grille aan de voorzijde is geoptimaliseerd. Ook zijn de wielkasten aangepast om de luchtstroom te verbeteren.

Bluekens-Renault-Trucks-T-T-High-5

Geavanceerde cruise control zorgt voor brandstofefficiency

De voertuigen zijn uitgerust met nieuwe tools om het brandstofverbruik te reduceren. De trucks zijn uitgevoerd met Euro VI Step E motoren, geoptimaliseerde achterasoverbrengingen en ook de predictive cruise control Optivision is vernieuwd. De chauffeur heeft de beschikking over een geoptimaliseerd cruise control-systeem met twee selecteerbare rijstanden:

Hoe meer groene blaadjes, hoe zuiniger

Een indicator geeft chauffeurs realtime informatie over hun rijstijl: hoe meer ‘groene blaadjes’, hoe zuiniger er wordt gereden. Pulse and Glide is een nieuwe functie die zorgt voor een verdere verbetering van het brandstofverbruik door de snelheid van het voertuig rond het ingestelde punt van de cruise control te houden (+/- 2 km/u).

Renault Trucks T EVO combinatie op de weg

Bert Simons Transport

“Gezien de korte afstanden is hij met een verbruik van 1 op 3,7 bijzonder zuinig. En omdat ik hem nog aan het inrijden ben, heb ik goede hoop dat hij nóg zuiniger wordt.”

Bekijk de ervaring van Bert Simons Transport

Bert Simons Transport heeft vorige maand een nieuwe Renault Trucks T EVO in gebruik genomen. Toen de eigen rijder achter het stuur plaats nam voor een proefrit was hij op slag verliefd op het nieuwe model van Renault Trucks, dat een jaar geleden geïntroduceerd werd.

De nieuwe Renault Trucks zelf ervaren? Vraag een proefrit aan!

Bluekens-truck-en-bus-Jan_Hagens
Jan Hagens
Verkoopleider Renault Trucks