Aandrijving van walkingfloors, kippers, tankwagens of autolaadkranen. Bij allerlei toepassingen speelt hydrauliek een belangrijke rol. Bluekens Truck en Bus heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het opbouwen van hydraulieksets. Elk project vraagt om een specifieke oplossing. Een voorbeeld daarvan is de Volvo FH walkingfloor-combinatie van Sinke Transport.

De vraag

Sinke Transport uit Kruiningen zocht een Volvo FH walkingfloor-combinatie voor het transport van houtsnippers naar bedrijven in België. De keus viel op een Volvo FH 500 6x2-bakwagen met aanhangwagen. Onderdeel van de configuratie was de hydraulische aandrijving van de walkingfloor in de motorwagen en de aanhangwagen voor het lossen van de houtsnippers.

De oplossing

Bluekens Truck en Bus Goes leverde de Volvo FH 500-bakwagen, deed het spuitwerk én verzorgde de hydrauliek voor de walkingfloor. Bij deze walkingfloor-combinatie lag de focus op volume en een zo laag mogelijk eigen gewicht. De technische mogelijkheden zijn helemaal uitgenut om een laadvolume van 120 kuub te realiseren. De motorwagen is voorzien van een carrosserie van Kraker Trailers met een 15 planks 10mm schuifvloer. De aanhangwagen is een door Kraker gebouwde drie-asser met een 15 planks 10mm vloer.

Bluekens Truck en Bus specificeerde en monteerde de hydrauliekset (pomp, koppelingen en leidingen) voor de walkingfloor in de motorwagen en aanhangwagen. De hydraulisch aangestuurde vloeren werken de houtsnippers naar buiten en kunnen worden bediend met een draadloze afstandsbediening. Op expliciet verzoek van Sinke werd het mogelijk gemaakt om de hydrauliek tussen de motorwagen en aanhangwagen in één handeling aan- en af te koppelen.

Het voordeel van één aanspreekpunt

Eigenaar Wilco Sinke van Sinkegroep, waar Sinke Transport onderdeel van is, kijkt terug op een geslaagd project. “De combinatie voldoet in alle facetten aan de wensen die we op voorhand hadden. Daarnaast was het handig dat wij voor zowel de truck, als het spuitwerk én de hydrauliek bij Bluekens Truck en Bus terecht konden. Alles onder één dak, één aanspreekpunt: dat is prettig werken.”

Over Bluekens hydrauliek: alles in huis voor een oplossing op maat

Bij Bluekens Truck en Bus in Goes hebben we veel ervaring in het opbouwen van hydraulieksets op zowel nieuwe als reeds rijdende trucks. In de werkplaats in Goes beschikken we over de gereedschappen en machines om maximale service en maatwerk te kunnen leveren. Zo worden bijvoorbeeld de leidingen zelf geperst. Hydraulieksets zijn er in verschillende soorten en op allerlei mogelijke manieren op te bouwen. Met onze kennis, gereedschappen en het grote scala aan opties bouwen wij hydraulieksets op naar wens van de klant.

Op zoek naar een specifieke hydrauliek-oplossing?

Informeer naar onze menu-prijzen voor deze service, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent!

Neem contact met ons op

pb-sinkegroep-570.jpg