Zeven Renault Trucks T 520 met High Sleeper Cab spelen voor Red Bull een belangrijke rol in de autosport in Europa. De trucks vervoeren het Red Bull Tree House van de ene Formule 1 Grand Prix naar de andere.

De Tree House is tegelijkertijd een mobiele werkplaats en een kantoor. Het is bedoeld ter ondersteuning van het Red Bull Formule 1 team tijdens een Europees raceweekend. De vier containers voor de mobiele werkplaats bevatten niet alleen het conventionele gereedschap, zoals bijvoorbeeld een draaibank, maar ook een 3D-printer voor het printen van onderdelen. Tijdens een race is het belangrijk om snel te reageren. Dus de Tree House is een logische uitbreiding van de Red Bull Box in de pit straat. De andere drie containers zijn het mobiele kantoor, waarin tijdens het raceweekend 35 personen werkzaam zijn.

Red Bull vloot bestaat uit alleen Renault-trucks

De zeven nieuwe Renault Trucks T 520 High zijn een bevestiging van de langdurige relatie tussen Red Bull en Renault Trucks. De zeven trekkers zijn compleet uitgevoerd en voorzien van een 13-liter 520 pk dieselmotor. De automatische versnellingsbak Optidriver maakt het schakelen gemakkelijk voor de Red Bull chauffeurs. Optibrake+ en de Voith Retarder zijn belangrijke veiligheidsvoorzieningen. De cabine betreft een High Sleeper Cab met een stahoogte van 2,05 meter.

renault-trucks-t-520-high-sleeper-red-bull-racing.jpeg