Portaalwagens zijn ideale voertuigen voor het transport van afvalcontainers. Met portaalauto’s kunt u containers eenvoudig verplaatsen, laden en lossen. Wat zijn de specifieke voordelen van portaalwagens?

Met een portaalwagen kun je containers snel plaatsen

Portaalcontainers zijn zeer geschikt voor het inzamelen van verschillende soorten afval, van bouwafval tot tuinafval. Deze containers zijn beschikbaar in verschillende maten. Vanwege het specifieke formaat kunnen portaalcontainers gemakkelijk worden geplaatst op locaties waar andere soorten containers misschien niet passen of moeilijk te plaatsen zijn. Bovendien zijn portaalcontainers zeer robuust: ze zijn geschikt voor zware ladingen en bestand tegen ruw gebruik. Het transport van deze containers gebeurt met portaalwagens. Een portaalauto is specifiek opgebouwd om containers snel en makkelijk te laden en te lossen.

Volvo FE portaalwagen

Hoe werkt een portaalwagen?

Een portaalwagen is een truck waarop een portaalarmsysteem is gemonteerd. Het systeem bestaat onder meer uit twee hefarmen die met kettingen de container optillen. Dit systeem maakt het mogelijk om de container eenvoudig op te tillen of neer te zetten. Manuele en/of hydraulische ‘containerstops’ zorgen ervoor dat de container vast blijft staan tijdens het transport.

 

 

Met een portaalwagen kunt u snel en gemakkelijk een container plaatsen en ophalen.

Portaalwagens voor bouwafval

Portaalwagens zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Met een portaalauto kunt u onder meer een container voor bouw- en sloopafval, een container voor grondafval en een container voor puinafval eenvoudig plaatsen en vervoeren. Ook voor het plaatsen van een afvalcontainer voor grofvuil, een container voor houtafval, een container voor groenafval, een container voor restafval, een container voor metaal en een container voor bedrijfsafval zijn portaalauto’s ideale trucks.

Volvo FMX portaalwagen

Efficiënt laden en lossen met een portaalauto

Met een geavanceerd portaalarmsysteem kunnen containers snel en veilig worden opgetild, verplaatst en neergezet. Dankzij het hydraulische systeem kunnen portaalauto's eenvoudig verschillende soorten containers oppakken en op het voertuig plaatsen, ongeacht het formaat of gewicht. Nog een groot voordeel: horizontaal transport. Zowel tijdens het laden, lossen als het transport blijft de container volledig horizontaal.

 

Ook voor het transport van lege containers zijn portaalwagens een efficiënte oplossing. Afhankelijk van het formaat, kunnen meerdere lege containers in elkaar geschoven worden. Ook is het mogelijk om een portaalwagen te voorzien van een vangmuilkoppeling, zodat er ook containers op een aanhanger meegenomen kunnen worden. Zo kunt u per rit meerdere containers vervoeren.

Met een portaalwagen kunt u alle kanten op

Portaalwagens bieden een breed scala aan mogelijkheden en zijn flexibel in gebruik. Deze voertuigen kunnen eenvoudig worden aangepast aan verschillende taken en omgevingen. Of het nu gaat om stedelijke gebieden waar de ruimte om te manoeuvreren beperkt is of een moeilijk begaanbaar bouwterrein: een portaalauto is geschikt voor elke situatie.

Volvo FE portaalauto

Portaalwagen kopen?

Bij Bluekens Truck en Bus kunt u direct wegrijden in deze nieuwe portaalwagen. Zo is er nu een Volvo FE met 14-tons portaalarmsysteem direct uit voorraad leverbaar. Interesse?

Bekijk het voertuig

Meer weten over de mogelijkheden van een portaalwagen?

Neem contact op met een van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het samenstellen van een portaalwagen die helemaal is ingericht volgens uw wensen en eisen.