Rijdt u met bestelwagens? Dan is het verdwijnen van de BPM-vrijstelling iets om rekening mee te houden. Vanaf 1 januari 2025 schrapt de overheid namelijk de BPM-vrijstelling voor ondernemers. Dat betekent dat u dan BPM moet betalen als u een nieuwe bedrijfswagen koopt die rijdt op diesel, benzine of gas. Welke financiële gevolgen heeft het verdwijnen van de BPM-vrijstelling? Wij leggen het u graag uit.

Wat is BPM?

BPM staat voor ‘Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen’. BPM is een aanschafbelasting die u eenmalig betaalt bij aanschaf van een nieuw voertuig. Als ondernemer betaalt u nu geen BPM bij aankoop van een bedrijfswagen. Dit verandert echter per 1 januari 2025, als de BPM-vrijstelling voor ondernemers verdwijnt. Dan moet u BPM betalen als u een nieuwe bestelauto koopt die rijdt op diesel, benzine of gas.

Hoeveel BPM betaalt u vanaf 2025?

Dat is afhankelijk van het voertuig. De BPM die u betaalt is gebaseerd op de CO2-uitstoot van het voertuig. Hoe hoger de uitstoot van CO2, hoe hoger de BPM. Afhankelijk van het type voertuig en de CO2-uitstoot, betaalt u vanaf 2025 zo’n 13.000 euro méér voor exacte dezelfde bestelwagen.

Renault_Trafic_Red_edition

Wat betekent dat voor u?

Staat u nu voor de keuze om bestelwagens te vervangen? Of wilt u uw vloot uitbreiden? Dan is het verstandig om extra goed na te denken over uw keuze. Is een bedrijfswagen in 2025 (bijna) afgeschreven? Dan is het interessant om alvast in 2024 een nieuwe te kopen zodat u nog profiteert van de BPM-vrijstelling. Benieuwd hoeveel geld u daarmee bespaart? Neem dan contact met ons op voor een BPM-berekening.

Renault Master delivery pack met houten laadvloer en led-verlichting

Profiteer nu nog van aantrekkelijk BPM-voordeel

Nu een nieuwe bedrijfswagen kopen = geld besparen. Bluekens Truck en Bus heeft een ruime voorraad Renault Masters en Renault Trafics die direct uit voorraad leverbaar zijn, mét BPM-voordeel. Benieuwd naar uw voordeel?

Bekijk de actie