Volvo Trucks introduceert nu de Volvo FH met heavy duty bumper. Deze versterking van de voorzijde maakt de Volvo FH nog geschikter voor zware rijomstandigheden en onverharde wegen zoals in het constructiesegment en bijvoorbeeld bomentransport. De Volvo FH met heavy duty bumper wordt onthuld op de Intermat beurs in Parijs die plaatsvindt van 20 – 25 april.

“Door de heavy duty bumper kunnen chauffeurs in de meest extreme rijomstandigheden nu ook beschikken over de kracht, dynamische rijeigenschappen en het comfort van de Volvo FH. De truck is nu beter uitgerust voor inzet waarbij het risico op schades aanzienlijk is”, verklaart Ricard Fritz, Vice President Volvo Trucks Brand.

De nieuwe heavy duty bumper voor de Volvo FH is gebaseerd op het bumperconcept van de Volvo FMX dat is ontwikkeld voor zwaar werk in het constructiesegment. De hoeken en voorplaat zijn gemaakt van 3 mm staal. Een vaste opstap boven de voorplaat is in het design geïntegreerd.

{quote}“De truck is nu beter uitgerust voor inzet waarbij het risico op schades aanzienlijk is”, verklaart Ricard Fritz, Vice President Volvo Trucks Brand.{/quote}

De hogere positie van de bumper draagt bij aan de uitstekende oploophoek. Deze is ruim 20 graden op voertuigen met een extra hoog constructie-chassis dat werd geïntroduceerd op de Volvo FH in 2014. Een volledig goedgekeurd trekoog kan 36 ton aan en wordt aangeboden als optie af fabriek.

 

Robuuster zonder afbreuk te doen aan premium imago

“Het was een uitdaging om de voorzijde robuust te maken zonder er visueel teveel aan te wijzigen. De lijnen van de wigvormige stalen hoeken vloeien langzaam over naar het middelpunt van de bumper. Hierdoor ontstaat een discrete, maar robuuste vorm die niet afdoet aan het unieke, premium imago van de Volvo FH”, verklaart Rikard Orell, Design Director van Volvo Trucks.

{quote}“Door de heavy duty bumper kunnen chauffeurs in de meest extreme rijomstandigheden nu ook beschikken over de kracht, dynamische rijeigenschappen en het comfort van de Volvo FH."{/quote}

De bumper is 132 mm verlengd om eventuele eerste klappen op te kunnen vangen en essentiële onderdelen zoals de koplampen te beschermen. “De Volvo FH met heavy duty bumper is zeer goed uitgerust voor zware omstandigheden op bijvoorbeeld bouwplaatsen en in bossen. De truck is nu ook geschikter voor zware internationale transporten in markten met slechte wegen”, besluit Ricard Fritz.

 

Getoond op Intermat in Parijs

De nieuwe heavy duty bumper die verkrijgbaar is op de Volvo FH en Volvo FH16 wordt voor het eerst getoond op Intermat in Parijs (20-25 april 2015). Volvo Trucks laat daar verder verschillende Volvo FMX uitvoeringen zien en de Volvo FL 4x4 met vierwielaandrijving en Volvo Dynamic Steering. Daarnaast zijn machines van Volvo Construction Equipment te zien.

 

Persconferentie

Volvo Trucks neemt op Intermat deel aan de persconferentie van Volvo Construction Equipment.

Deelnemers: Volvo Construction Equipment, Volvo Trucks en Volvo Penta
Tijdstip: 11.00 uur (CET), dinsdag 21 april 2015
Locatie: Paris Nord Villepinte Exhibition Centre – Room 520A/B

volvo-fh-heavy-duty-construction-banner.jpg