Met de Gold-contracten maakt Volvo Trucks een nieuwe belofte aan haar klanten. Het geheim is ‘proactief door connectiviteit’. Dit is mogelijk dankzij Telematica Gateway (TGW), waarmee de werkplaats op afstand toegang krijgt tot de truck.

Dankzij de Telematica Gateway heeft de werkplaats toegang tot informatie zoals motorgegevens, kilometerstand, brandstofverbruik, diagnostische storingscodes, rijomstandigheden en de status van essentiële componenten (remblokken, koppeling, accu, luchtdroger, enzovoort). Dat houdt in dat u op tijd gewaarschuwd wordt, voordat u te maken krijgt met een ongeplande stilstand. Maar belangrijker nog, wij zijn altijd perfect voorbereid, wanneer uw truck de werkplaats binnenkomt.


En: voor sommige zaken zou u niet naar de werkplaats moeten hoeven komen. En dat hoeft nu ook niet meer. Met Online voorzieningen heeft een Volvo-onderhoudstechnicus op afstand toegang tot uw truck om het weergegeven brandstofverbruik en de door u gewenste maximale rijsnelheid te kalibreren. Het is zelfs mogelijk om de aslastindicatorfunctie op afstand te activeren. Service is nog nooit zo snel geweest.


Zowel de " target="_blank">Volvo FH als de ">Volvo FM is uitgerust met de communicatie-eenheid Telematicgateway, die continu waakt over de essentiële onderdelen van de truck. Zo kan onderhoud proactief gepland worden en wordt het onderhoudsschema continu aangepast op de conditie van de truck. Dat heeft een positief effect op de winstgevendheid.

 

volvo-gold-contract.jpg