Een jaar na de introductie is de nieuwe FH door de ‘International Truck of the Year’ jury, bestaande uit truckjournalisten van 25 Europese magazines, verkozen tot ‘International Truck of the Year 2014’. De award werd gisteravond tijdens COMTRANS in Moskou in ontvangst genomen door Claes Nilsson, President van Volvo Trucks. 

Juryvoorzitter Gianenrico Griffini gaf als commentaar: “Volvo Trucks heeft een compleet vernieuwde truck geleverd met een innovatieve cabine, hightech aandrijflijn en geavanceerde onderhoudsoplossingen en zet daarmee de standaard in de industrie.” Dit is de derde keer dat de Volvo FH is verkozen tot Truck van het Jaar. Ook in 1994 en 2000 won Volvo. “We zijn vereerd en blij. Toen we de nieuwe FH in september 2012 introduceerden, claimden we alles te bieden wat een premium truck zou kunnen. De ‘International Truck of the Year’ jury bevestigt nu dat de Volvo FH deze belofte heeft waargemaakt”, verklaart Claes Nilsson. De nieuwe Volvo FH is een truck die de chauffeur voorop stelt en focust op het verbeteren van de winstgevendheid van transportbedrijven. Het omvat belangrijke innovaties op alle cruciale gebieden: brandstof, ergonomie, weggedrag, actieve en passieve veiligheid en tijdbesparende functies. 
 
De nieuwe Volvo FH in het kort
  • De truck is beschikbaar in 13- of 16-liter Euro 6-motoren
  • Met I-See kan tot 5% brandstof bespaard worden. I-See ontvangt data over de topografie van wegen om zo op de meest gunstige manier schakelen, accelereren en remmen.
  • Het superieure weggedrag is te danken aan het verbeterde chassis en de optie om onafhankelijke voorwielophanging (IFS - Individual Front Suspension) te kiezen. 
  • De chauffeursomgeving is verbeterd en biedt meer flexibiliteit. Zo beschikt het stuurwiel nu als eerste in de truckwereld over een zogenaamde ‘neck tilt’ functie. 
  • Het zichtveld voor de chauffeur is verbeterd dankzij de innovatieve achteruitkijkspiegels.
  • De rechte A-stijlen zorgen voor een kubieke meter extra ruimte. Dit betekent 300 liter extra opbergruimte en meer comfort.
  • Volvo Trucks biedt maximale inzetbaarheid met de nieuwe FH. Deze belofte is gebaseerd op nieuwe technologie waarmee de werkplaats op afstand de conditie van het voertuig kan
    beoordelen en indien nodig onderhoud kan inplannen. 
 
Vergroot de winstgevendheid 
“De nieuwe Volvo FH vergroot de winstgevendheid van transportbedrijven op verschillende manieren”, vertelt Claes Nilsson en hij concludeert: “Volvo-chauffeurs kunnen nu rijden in de ‘International Truck of the Year’ en dat is natuurlijk een extra bonus.”
Image_The_new_FH_series.jpg