" target="_blank">ZTB Transport, expert in het vervoer van lange, hoge, brede of zware ladingen, zoals industriële machines, transformatoren, (landbouw-) machines of trafohuizen heeft onlangs een Volvo FH 540 8x4 Tridem Trekker High met gestuurde voorloopas in gebruik genomen. De aflevering werd gedaan door " target="_blank">Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

Elroy de Vries, directeur/eigenaar: “We kunnen met de nieuwe Volvo FH-trekker in combinatie met de drie-assige dieplader onze werkzaamheden in heel Europa uitvoeren. De nieuwe " target="_blank">Volvo FH 540 8x4 Tridem Trekker High met gestuurde voorloopas is voorzien van alle veiligheidsopties, zoals bijvoorbeeld Volvo Engine Brake Plus en heeft daarnaast een " target="_blank">Globetrotter XL-cabine. Onze chauffeurs zijn heel lang van huis, vaak drie tot vier weken. Daarnaast is de Volvo FH voorzien van " target="_blank">Volvo Dynamic Steering, wat het werk van de chauffeur nog aangenamer maakt.”

Vaste vloer met sleuven

De drie-assige dieplader is voorzien van een laag bed met een lengte van 24 meter op een hoogte van 35 centimeter en een totaal laadvermogen van 40 ton. De dieplader heeft bovendien als extra een vaste vloer met sleuven, waarin haspels van 4.40 meter passen. ZTB Transport is niet alleen expert in het vervoer van lange, hoge, brede of zware ladingen, de onderneming kent als geen ander de weg in Frankrijk, Spanje en Portugal.

“De nieuwe Volvo FH zal vooral op dat traject worden ingezet. Wij beschikken over alle vergunningen en ontheffingen die nodig zijn om onze werkzaamheden te verrichten. Het bezit van deze vergunningen is een redelijk kostbare aangelegenheid maar het is echt een USP van ons. Dat regelen kost veel tijd, ook bij deze nieuwe Volvo duurt het bijvoorbeeld twee maanden voordat alles administratief op orde is en we daadwerkelijk met de truck de weg op kunnen. De ontheffingen gelden voor transport voor ladingen tot 60 ton en 5 meter breed.”

ZTB Expeditie BV is gevestigd in Ossendrecht en opgericht in 2003. De onderneming biedt werkgelegenheid aan zeven mensen. De nieuw aangeschafte Volvo FH is de tweede Volvo in het wagenpark.
 
615_2014_ZTB_Expeditie_Ossendrecht_010.jpg