" target="_blank">Nord Cargo BV is gespecialiseerd in internationaal wegtransport tussen Nederland, België en Spanje.
De onderneming nam onlangs een nieuwe ">Volvo FH 500 pk 4x2 Euro 6 in gebruik. De laatste in een serie van vijf.


Directeur Peter de Geus: “Deze Volvo FH is de laatste trekker in een reeks van vijf die wij sinds september vorig jaar in gebruik hebben genomen. De nieuwe trucks zijn allemaal ter vervanging binnen ons bestaande wagenpark. We hebben bewust gekozen voor deze geleidelijke vervanging. De eerste nieuwe Volvo FH was een demo die zo goed als compleet was, de tweede nieuwe FH heeft inmiddels al een kleine 100.000 kilometer op de teller staan. De ervaringen met die eerste twee trucks laten zien dat de nieuwe Volvo FH zuiniger rijdt en dat merken we direct in onze exploitatie.”

De vrachtwagens van Nord Cargo maken dagelijks vele duizenden kilometers van, naar en in het uitgebreide netwerk in Spanje met vestigingen in Madrid, Barcelona, Malaga en Castellon. Peter de Geus: “Brandstof is een van de belangrijkste kostenposten in onze branche, we doen er alles aan om het maximale rendement te halen uit ons materiaal. We maken daarom ook gebruik van Dynafleet, zodat we het rijgedrag kunnen volgen en daarnaast hebben we een prima voorbereiding gekregen in de vorm van een uitermate gerichte aflevertraining voor de FH.”

Comfort
Peter de Geus: “We hebben bewust gekeken naar het comfort voor onze mensen. De nieuwe trucks hebben een " target="_blank">Globetrotter XL-cabine, " target="_blank">I-ParkCool en daarnaast hebben we verschillende pakketten afgenomen, waaronder het Rest & Relax 2-persoons. De ritten naar Spanje worden namelijk altijd met een dubbele bemanning gedaan. Het is wel zo fijn als onze mensen lekker in hun vel zitten en goed uitgerust hun werk kunnen doen. De Globetrotter XL-cabine is supergeschikt voor twee mensen.”

De laatste Volvo FH is bovendien voorzien van Volvo " target="_blank">I-Shift en Volvo Engine Brake Plus. Daarnaast heeft Nord Cargo ook gekozen voor het Active Safety Pro Pakket, met onder andere Forward Collision Warning en Adaptive Cruise Control.

615_2014_Nord_Cargo_Klundert_008.jpg