De onafhankelijke voorwielophanging van Volvo Trucks (IFS, Individual Front Suspension) is nu verkrijgbaar in combinatie met Volvo Dynamic Steering. Deze nieuwe combinatie geeft chauffeurs een nog prettiger stuurgevoel en leidt tot een verdere verbetering van de rijeigenschappen.

De nieuwe combinatie komt het best tot zijn recht in het internationaal transport, waar het verschil op het vlak van stabiliteit, nauwkeurigheid en controle sterk opvalt tijdens de lange werkdagen die typisch zijn voor deze sector. Bovendien is sturen bij lage snelheid lichter en vloeiender.

“Dit is een unieke combinatie die de bestuurder een perfect stuurgevoel en unieke rijeigenschappen biedt. Onafhankelijke voorwielophanging zorgt voor een perfecte wegligging en het door Volvo Dynamic Steering geboden comfort verbetert niet alleen de werkomgeving, maar beperkt ook het risico op overbelasting voor de chauffeur”, verklaart Kristin Signert, Long Haul Segment Manager bij Volvo Trucks.

Dankzij de onafhankelijke voorwielophanging functioneren de voorwielen afzonderlijk van elkaar, wat resulteert in een vloeiender en stabieler rijgedrag. Het tussen de wielen geplaatste stuurhuis zorgt voor meer feedback en een gevoel van nauwkeurigheid en controle.

{quote}“Dit is een unieke combinatie die de bestuurder een perfect stuurgevoel en unieke rijeigenschappen biedt."{/quote}

Volvo Dynamic Steering vermindert de wielbewegingen die te wijten zijn aan trillingen door het wegdek aanzienlijk. Het resultaat is niet alleen een lichtere en vloeiendere besturing, maar ook een lagere belasting van spieren en gewrichten op lange termijn. “Doordat de bestuurder zich meer ontspannen voelt en gezonder blijft, zorgt deze combinatie voor een verhoogde productiviteit op lange termijn”, zegt Kristin Signert.

De combinatie van deze twee systemen kan nu besteld worden op de Volvo FH en Volvo FH16.

{youtube}WpKEqssnuTQ{/youtube}

Feiten – Onafhankelijke voorwielophanging

  • Het systeem bestaat uit dubbele draagarmen, waardoor de wielen zich in verticale richting onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.
  • Dankzij het directe stuurhuis heeft de vrachtwagen een alerte stuurrespons.
  • De dwarsbalken van de wielophanging zorgen voor een goede dwarsstabiliteit en de luchtbalgen absorberen en controleren de verticale bewegingen, waardoor de ophanging erg comfortabel is.

{youtube}clv7emcs84Y{/youtube}

Feiten – Volvo Dynamic Steering

  • Volvo Dynamic Steering is gebaseerd op een conventioneel mechanisch stuursysteem, waarbij een stuurstang verbonden is met het stuurmechanisme.
  • Het hydraulisch stuurbekrachtigingssysteem genereert de kracht die de bestuurder nodig heeft om de wielen van de vrachtwagen te draaien. Het systeem van Volvo gebruikt een elektronisch aangestuurde elektrische motor op de stuuras.
  • De elektrische motor werkt samen met de hydraulische stuurbekrachtiging en wordt duizenden keer per seconde bijgestuurd door een elektronische regeleenheid.
  • Bij lage snelheid zorgt de elektrische motor voor extra vermogen en bij hogere snelheden regelt hij automatisch de besturing, waarbij onregelmatigheden die het stuurwiel bereiken, zoals zijwind of gaten in het wegdek, gecompenseerd worden.
volvo-fh-dynamic-steering-onafhankelijke-voorwielophanging.jpg