Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerken heeft onlangs een Renault Trucks C 8x4 Tridem in gebruik genomen. Het bedrijf uit Oud Gastel koos onder meer vanwege de wendbaarheid voor dit type. De bakwagen is geleverd door dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal.

Van Caam is gespecialiseerd in het compleet verwijderen van asbest. Dat varieert van het verwijderen van asbest golfplaten daken tot het strippen van complete kelders. Daarnaast is Van Caam actief op het gebied van sloop van bijvoorbeeld woningen, bedrijfspanden, stallen en fabriekscomplexen.

Tridem

De eerste Renault Trucks-bakwagen in het wagenpark van Van Caam is multifunctioneel en wordt dan ook ingezet voor verschillende typen werk, zoals vervoer van bouw- en sloopafval, asbest en puin. De Renault Trucks C heeft een 13-liter motor met een vermogen van 520 pk. De truck combineert een hoog laadvermogen met goede wendbaarheid. Er is gekozen voor een 8x4 chassis met Tridem (1+3) asopstelling. De dubbele aandrijving zorgt voor een goede tractie, de wendbaarheid wordt vergroot door de gestuurde en hefbare sleepas. 

“We komen ook in smalle straten en op moeilijk bereikbare plekken in steden”, zegt directeur-eigenaar Jan Sonneveld. “Daar is deze truck dankzij de extreem korte draaicirkel ideaal voor.” Het tridemstel is uitgerust met luchtvering, wat de stabiliteit ten goede komt. De truck is voorzien van een 30-tons haakarm om snel en efficiënt containers te kunnen laden en lossen.

Optidriver

De Renault Trucks C 8x4 Tridem is voorzien van Optidriver met speciale Off Road Mode. Deze intelligente, automatische versnellingsbak kiest het meest efficiënte schakelmoment op basis van het gewicht, de snelheid en de hellingshoek van de truck. De Off Road Mode activeert een andere schakelstrategie tijdens het rijden in het terrein. Daarnaast bevat de truck een handgasfunctie. Daardoor kan met een constant toerental en snelheid rustig door terrein gereden worden.

Mening van chauffeurs

Bij de keuze voor een Renault-truck is de mening van chauffeurs meegewogen. “In het aankooptraject heb ik samen met een chauffeur bij een ander bedrijf naar een vergelijkbaar voertuig gekeken”, zegt Jan Sonneveld. “We hebben toen ook een stukje proefgereden. De wendbaarheid en rijcomfort vielen in positief opzicht op. De chauffeur die er nu bij ons mee rijdt, is zeer enthousiast. Het is een truck waar alle opties op zitten, waaronder een automatisch afnetsysteem. Daardoor hoeft het afdeknet niet meer handmatig over de container gespannen te worden. Dat ontlast chauffeurs en verbetert de veiligheid. Ze hoeven er niet meer op te klimmen. Ander positief punt is dat de truck zuinig is in brandstofverbruik.”

Onderhoudscontract

De aankoop van de Renault-truck was tevens de eerste kennismaking met Bluekens Truck en Bus. “Daar zijn we tevreden over”, zegt Sonneveld. “We zijn op een zeer professionele manier geholpen.” Van Caam heeft een zevenjarig onderhoudscontract afgesloten. “Op deze manier hebben we daar de komende jaren geen omkijken naar.” 

Het wagenpark van Van Caam Asbestverwijdering en Sloopwerken bestaat uit 25 voertuigen, waarvan drie trucks. Het bedrijf heeft 35 medewerkers en is voornamelijk actief in de driehoek Vlissingen-Tilburg-Rotterdam.

van_caam_570x380.jpg