Riedijk Transport uit Yerseke is gespecialiseerd in vers-aan-vers transport van diverse soorten schaal- en schelpdieren met een leeuwendeel voor het transport van mosselen. De onderneming van de broers Tony, Jan en Eelco Riedijk heeft onlangs twee Volvo FH Classic Final Edition 500 pk 6x2 trekkers aangeschaft.

Riedijk Transport bestaat sinds 1989. Jan Riedijk: “We rijden in vrijwel alle EU-landen, maar vooral veel in de Nederland, België en Frankrijk. Vanaf de start van ons bedrijf rijden we al Volvo en we hebben alleen maar goede ervaringen. Volvo is een garantie voor kwaliteit, de service van Bluekens Truck en Bus maakt het verhaal compleet. De nieuw aangeschafte trucks komen in het wagenpark ter vervanging van oudere Volvo FH’s. We hebben dan de zekerheid van een betrouwbare truck, die maar weinig onderhoud nodig heeft.”

Efficiency
De broers Riedijk zitten zelf ook nog regelmatig achter het stuur, waarbij een nacht overstaan geen uitzondering is. Jan Riedijk: “Wij hebben daarom bij de aanschaf van deze Volvo FH goed gekeken naar het comfort van de chauffeur. De beide trucks hebben een Globetrotter XL-cabine en een driver-de-luxe-pakket, zodat het aan niets ontbreekt. Een goed uitgeruste chauffeur die relaxed zijn werk kan doen, gaat efficiënter met zijn truck om en dat komt direct de exploitatie ten goede.”

De twee Volvo FH Classics zijn voorzien van een gestuurde voorloopas, visability pro-pakket en Safety Pro-pakket met onder meer Adaptive Cruise Control (ACC), airbag en LKS (Lane Keeping Support). Er is bewust geïnvesteerd in deze Safety-opties om de chauffeur en de mede-weggebruikers zo goed mogelijk te beschermen. De nieuwe trucks zijn een lust voor het oog, mede dankzij het spuitwerk dat door Bluekens Truck en Bus in de eigen spuiterij in Goes is gerealiseerd.
615_2013_Riedijk_Transport_Yerseke_007.jpg