In Klundert nam " target="_blank">Weeda Transport onlangs twee bijzondere Volvo FH-trekkers in gebruik, beide Volvo FH 500 4x2 trekkers, maar één uitgevoerd met een klassieke slaapcabine en de andere met een Globetrotter XL. Opvallend aan de trucks is de special paint. De Volvo-trekkers werden afgeleverd door " target="_blank">Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

De twee Volvo FH-trekkers zijn een uitbreiding op het Weeda-wagenpark, dat vooral actief is in het containervervoer. In totaal heeft het bedrijf elf eenheden. Guido Weeda: “We rijden voornamelijk vanuit Rotterdam, Antwerpen en Moerdijk. De bestemmingen verschillen enorm, van vijf kilometer binnen het havengebied tot overal in Europa.”

Het bedrijf is 27 jaar geleden opgericht door Weeda senior. Naast hem zijn de twee broers Guido en Marco actief. “We zijn een hecht team. Niet voor niets heten we het Weeda-team. We doen wat we zeggen, zorgen dat we op tijd zijn. We willen de klant altijd zo goed mogelijk bedienen. Dat is ook de reden dat alle trucks geschikt zijn voor ADR-vervoer en ook is iedere chauffeur ADR- en VCA-gecertificeerd. Service en flexibiliteit, dat zijn de juiste woorden voor onze bedrijfsvoering. Onze uitstraling is ook anders, we hebben opvallende trucks, ieder met zijn eigen thema. Wij combineren ons werk met onze hobby. Ook de nieuwe Volvo FH 500 4x2 trekkers zijn daar voorbeelden van. We hebben er voor gekozen de trucks compleet uit te rusten. Zowel met tal van safety-opties als opties die het ">chauffeurscomfort verhogen. We zijn erg tevreden over het resultaat. Het zijn overigens ook de eerste trucks die we hebben voorzien van een Volvo Gold Contract met connectiviteit. We weten dat de dealer meekijkt en kunnen op deze manier een grote beschikbaarheid van onze trucks garanderen.”

Iedere truck speciaal

De nieuwe trucks vallen op door de special paint. Zo is de ">Volvo FH Globetrotter XL verfraaid met afbeeldingen van de film Death Race, terwijl de andere truck voorzien is van afbeeldingen uit de jaren tachtig serie Miami Vice. “Onze chauffeurs denken mee over het thema. Samen beslissen we wat het thema voor een bepaalde truck wordt”, besluit Guido Weeda.
 

weeda-transport-03.jpg