Elke Zeeuw die weleens iets via internet koopt, kent de bussen van Pakket Service Zeeland uit Goes. Dit koeriersbedrijf bezorgt dagelijks duizenden pakketten in Zeeland en een deel van Noord-Brabant. Om vlotte en efficiënte bezorging te kunnen garanderen, heeft Pakket Service Zeeland onlangs de helft van het wagenpark vernieuwd met twaalf nieuwe Renault Master bestelbussen. Bluekens Truck en Bus leverde de ‘Koeriermasters’ met een speciale inrichting voor koeriers- en pakketdiensten.

De nieuwe Renault Masters zijn zo gebouwd en ingericht dat er zo min mogelijk tijd verloren gaat bij het bezorgen. “Onze chauffeurs stappen dagelijks talloze malen hun bestelbussen in en uit. De lage instap is daarom erg prettig”, vertelt Henk Trimpe Burger, directeur-eigenaar van Pakket Service Zeeland. “Ook is er een doorloop van de cabine naar de laadruimte, zodat de chauffeur direct vanuit zijn stoel de laadruimte in kan lopen. Door het verhoogde dak hoeven de bezorgers bovendien niet te bukken. De LED-verlichting in de laadruimte voorziet in voldoende licht om de adressen snel en correct af te kunnen lezen.”  

Veilig werken

Er zijn meer speciale opties verwerkt in de Koeriermasters van Pakket Service Zeeland. Zo heeft de Renault Master een geïntegreerde navigatie met camera en  kunnen de 270° openslaande achterdeuren bij laden en lossen helemaal tegen de zijwand worden aangezet, waardoor de bezorger zicht houdt op het verkeer. Dit vergemakkelijkt ook het ‘aandocken’ bij de distributiecentra. De gemonteerde roestvrijstalen sidebars en de achteruitrijcamera  verminderen de kans op  schade en ongevallen aanzienlijk.   Motorisch zijn de L3H2 Renault Masters uitgerust met een 145 pk Euro 6 Twin Turbo-motor. Deze zuinige en krachtige motor voldoet ruimschoots aan de laatste emissienormen voor de uitstoot van CO2 en fijnstof, en bespaart veel brandstof ten opzichte van de vorige type motoren.  

Intensief gebruik

Pakket Service Zeeland rijdt met vierentwintig Renault Masters, twee Trafic en twee  Kangoo’s. Het onderhoud van alle Renault bedrijfswagens is ondergebracht bij Bluekens Truck en Bus in Goes. “Onze bedrijfswagens worden intensief gebruikt, vandaar dat ik een onderhoudscontract heb afgesloten bij de dealer”, aldus Trimpe Burger. “Bluekens neemt ons alle zorgen uit handen: zij kondigen aan welke kentekens aan de beurt zijn voor een apk of onderhoudsbeurt, halen de bus op en brengt deze weer terug. En mocht het nodig zijn, dan hebben zij een ingerichte Koeriermaster ter beschikking. Zo weet ik zeker dat mijn planning niet in gevaar komt.” 

 

Meer weten? Neem contact op met uw Bluekens-vestiging

bluekens-pakket-service-zeeland-renault-master570x380.jpg