" target="_blank">DBT Transport in Kalmthout (B) heeft onlangs drie nieuwe Volvo’s FH in gebruik genomen. De drie trucks maken onderdeel uit van een bestelling van in totaal tien nieuwe ">Volvo’s FH.

Chris Delcroix is de zaakvoerder van DBT Transport dat bestaat uit twee bedrijfsonderdelen met een eigen specialisme: DBT Bulkvervoer verzorgt alle transporten voor de agrarische sector, variërend van transporten van veevoeders en vaste of vloeibare producten. DBT Transport verzorgt internationaal verkeer, lokale, nationale en internationale haventransporten en containertransport. “Wij hebben in totaal tien nieuwe Volvo’s bij Bluekens Truck en Bus besteld: zes Volvo’s FH Euro 5 en vier Volvo’s FH Euro 6, alle met een 4x2-configuratie. De aangeschafte trucks worden door ons ingezet voor lokaal transport, in de Benelux en West-Europa. De drie afgeleverde trucks zijn voor onze internationale activiteiten en beschikken over een Globetrotter XL-cabine. De later te leveren drie Volvo’s FH Euro 5 krijgen ook deze comfortabele cabine. De Globetrotter XL-cabine is een cabine met stahoogte en vooral met betrekking tot onze activiteiten op het gebied van bulktransport daarom ideaal. Onze chauffeurs moeten namelijk nachten overstaan en dan is een beetje extra luxe welkom, ze kunnen dan veel meer uitgerust hun weg vervolgen en relaxed hun werk doen.”

Dynamic steering
DBT Transport heeft bij de aanschaf gekozen voor extra veiligheidsopties als Forward Collission Warning (FCW), Lane Keeping Support (LKS) en de meest uitgebreide camera-opties ter bevordering van de veiligheid en om ervoor te zorgen dat de chauffeur een zo goed mogelijk zicht heeft. Chris Delcroix: “Alle tien nieuwe Volvo’s worden uitgerust met ">Volvo Dynamic Steering. Het transport van losgestorte lading, zoals veevoeders, graan en zaden brengt met zich mee dat onze chauffeurs in moeilijke omstandigheden moeten manoeuvreren. Zo komen ze regelmatig op boerenerven. Met Volvo Dynamic Steering is de bediening van de stuuras heel eenvoudig en bovendien kan de chauffeur heel nauwkeurig de truck bijsturen.”
 
Jubileum
De aflevering van de drie eerste nieuwe Volvo’s is bij DBT Transport gepaard gegaan met het 40-jarig jubileum van Marcel Brughmans, de eerste medewerker en chauffeur bij DBT Transport. Chris Delcroix: “Een bijzonder jubileum, want in al die 40 jaar heeft hij zo goed als schadevrij gereden.”

DBT Transport heeft als motto ‘DBT vervoert alles, te allen tijde, naar overal’. De onderneming doet al ruim vijftien jaar zaken met Bluekens Truck en Bus, het wagenpark bestaat voor circa 80% uit Volvo. De nieuwe Volvo’s FH met Euro 6 worden naar verwachting in de zomer afgeleverd.

615_2014_DBT_Transport_Kalmthout_003_bew.jpg