" target="_blank">Sluyter Logistics uit Moerdijk heeft onlangs 18 Renault-trucks aangeschaft. De levering bestaat uit negen Renault Trucks T 380 trekkers, twee Renault Trucks T 380 bakwagens en zeven Renault Trucks D-Wide bakwagens. Vier Renault Trucks T worden ingezet als LZV-combinatie. De voertuigen worden gebruikt voor internationaal transport en fijnmazige distributie in alle regio’s van Nederland, België en Luxemburg. De trucks werden geleverd door Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

Sluyter Logistics is als logistieke dienstverlener actief op het gebied van zee- en luchtvrachtgroupage en distributievervoer, warehousing, dedicated vervoer, en container transport. Deze activiteiten worden vanuit negen vestigingen verzorgd door ca. 400 medewerkers. Dagelijks heeft Sluyter Logistics ruim 300 eenheden op de weg, waarvan het merendeel Renault-trucks.

Onlangs heeft het bedrijf 18 Renault-trucks in gebruik genomen. Het betreft negen Renault Trucks T 380 trekkers, twee Renault Trucks T 380 bakwagens en zeven " target="_blank">Renault Trucks D-Wide bakwagens. Vier Renault Trucks T worden ingezet als LZV-combinatie voor het internationaal groupage vervoer in vooral de Benelux. Om de nieuwe technieken van de trucks optimaal te kunnen benutten en het brandstofverbruik positief te beïnvloeden, krijgen alle chauffeurs een Renault Trucks-chauffeurstraining Optifuel. Het Optifuel-trainingsprogramma omvat trainingsmodules die zijn aangepast aan de gebruikstoepassing van het voertuig en bestaat uit een halve dag theorie en een halve dag praktijk.

Kostenreële oplossingen

De relatie met Renault Trucks dateert al vanaf 2000. Roy Raaijman, hoofd materieelbeheer legt uit: “Het leveren van een full service logistieke dienstverlening, waarbij meerwaarde wordt toegevoegd door ontzorgen en procesverbetering is voor ons van het grootste belang. Hierbij staat een sterke focus op de klant centraal. Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de kernwaarden. Wij herkennen dit in Renault Trucks. Zij denken met ons mee en we hebben in de afgelopen 15 jaar een ideale samenwerking ontwikkeld. Het gaat ons om de totale exploitatiekosten van een truck. Zoals wij een kostenreële oplossing aan onze klanten bieden, doet Renault Trucks dat ook aan ons.”

Het hoofdkantoor van Sluyter Logistics is gevestigd in Moerdijk, met daarnaast vestigingen in Rotterdam, Assen, Tilburg, Twello, Purmerend en Maastricht. “Door op strategische plaatsen vestigingen te hebben, hebben we een landelijk dekkend netwerk. Wij zijn bijzonder blij met het uitgebreide netwerk van Renault Trucks. Door de integratie van de netwerken van Volvo en Renault Trucks hebben we nu de beschikking over 47 servicepunten. Zo hebben wij bijvoorbeeld in Oosterhout een aantal trucks gestationeerd, pal naast de nieuwe Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus,” besluit Roy Raaijman.

renault-trucks-t-sluyter-bluekens.jpg