Renault Trucks heeft van de onafhankelijke organisatie Ecovadis opnieuw een gouden beoordeling gekregen voor zijn inzet op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). De Franse fabrikant behoort tot de 5% van de best presterende bedrijven.

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Renault Trucks de Gouden status behaald, toegekend door de onafhankelijke organisatie Ecovadis voor zijn inzet op het gebied van MVO. Ecovadis heeft 75.000 internationale bedrijven geëvalueerd op basis van 21 criteria, verdeeld in vier categorieën: Arbeid & Mensenrechten, Duurzame Aankoop, Bedrijfsethiek en Milieu. Talrijke initiatieven van Renault Trucks hebben bijgedragen tot het succes van deze audit, met name in de twee laatste categorieën.

CO2-uitstoot verminderen

De vermindering van de CO2-uitstoot vormt de kern van de acties van Renault Trucks, zowel op het vlak van zijn installaties als op het vlak van de energie-efficiëntie van de geproduceerde voertuigen: 

  • Renault Trucks produceert een reeks volledig elektrische, CO2-neutrale vrachtwagens in de fabriek in Blainville-sur-Orne.
  • En om de uitstoot van broeikasgassen van alle vestigingen te beperken, voert Renault Trucks energieaudits uit, voert het actieplannen uit en heeft het een ingenieur voor energieoptimalisatie aangesteld binnen de vastgoedafdeling.

Om de circulaire economie te ondersteunen, ontwikkelt Renault Trucks een eigen geïntegreerde keten voor de recycling en het hergebruik van onderdelen van vrachtwagens. Dit engagement wordt ook erkend door de Ecovadis-rating.

Investeren in opleiding

Renault Trucks doet zaken op een integere manier en respecteert de internationale regelgeving en de gedragscode van de Volvo Groep waartoe het bedrijf behoort. De onderneming heeft regelmatig verplichte trainingen over deze code en over corruptiebestrijding georganiseerd. Voorts zijn corruptierisico's in kaart gebracht en beperkt door middel van actieplannen. 

Om het bewustzijn te vergroten en de risico's van hacking en het lekken van gegevens te beperken, organiseert Renault Trucks ten slotte regelmatig trainingen over cyberveiligheid en gegevensbescherming. Dankzij de genomen initiatieven en de geboekte vooruitgang behaalt Renault Trucks een score van 68/100. De Franse fabrikant bevindt zich daarmee in de top 5% van de beoordeelde bedrijven.

Meer weten over Renault Trucks?

Neem contact met ons op, wij beantwoorden al uw vragen!