Vandaag werd de winnaar bekendgemaakt van de cargobike sponsoractie in Breda, georganiseerd door Renault Trucks, Bluekens en Kleuster Freegônes: PrinsenZwam! De actie werd opgezet naar aanleiding van de opening van de gloednieuwe cargobike showroom in Breda. De ambitie van PrinsenZwam sluit naadloos aan bij de gedeelde visie van de partners. Het winnende bedrijf is toonaangevend in het circulair ondernemen en is een voorbeeld van de omschakeling naar een groene, emissievrije economie.

Logistiek duurzamer maken met cargobike

Renault Trucks, Kleuster Freegônes en Bluekens openden in januari de eerste Nederlandse cargobike showroom in Breda met als doel om de CO2-uitstoot in de stad te verminderen. Om deze mijlpaal te vieren werd de ‘cargobike’ winactie georganiseerd, waarbij de partners 3 maanden lang een cargobike sponsoren aan een lokale startup of goed doel. Vandaag kondigden de partners de winnaar aan: PrinsenZwam. 

 

Han Buijsse van PrinsenZwam reageerde verheugd op het winnen van de sponsoractie: "Dit is een geweldige bevestiging van ons harde werk en onze missie. We kijken ernaar uit om de cargobike in te zetten en zo onze logistiek nog duurzamer te maken."

2024032194 Winnaar Cargo Bike bewerkt

Circulaire economie in Breda

PrinsenZwam wil de circulaire economie in Breda helpen vormgeven door koffiedik in te zamelen bij horeca en bedrijfskantines en te verwerken tot substraat voor de teelt van oesterzwammen. De oesterzwammen worden vervolgens lokaal geleverd aan restaurants en consumenten. Na de oogst worden de substraatzakken verwerkt tot organische mest voor (moes)tuinen en stadsparken. 

2024032170 Winnaar Cargo Bike

Laadvolume van 2 kuub

PrinsenZwam is van plan om de cargobike te gebruiken voor de inzameling en distributie van hun oesterzwammen en afgeleide producten. Dit zal helpen om de bedrijfsvoering efficiënter te maken en de CO2-uitstoot in de stad verder te verminderen. De cargobike biedt met zijn laadvolume van 2 kuub de perfecte oplossing voor de logistieke uitdagingen van PrinsenZwam.

 

“We hopen met de extra volumes verder te kunnen opschalen en nieuwe partners te vinden die mee willen helpen de circulaire economie in Breda te laten groeien. Je moet dit met elkaar doen. Het zou mooi zijn als er een beweging gaat ontstaan in onze gemeente waar uiteindelijk velen aan zullen deelnemen. Omdat het loont en bijdraagt aan ons gezamenlijk welzijn”, voegt Han toe.

2024032133 Winnaar Cargo Bike

De transitie naar een duurzame toekomst

De opening van de cargobike showroom en de winactie onderstrepen de gedeelde visie van Renault Trucks, Bluekens en Kleuster Freegônes met betrekking tot duurzame mobiliteit. Bruno Blin, President van Renault Trucks, benadrukte de verantwoordelijkheid van de industrie in de transitie naar een duurzamere toekomst tijdens de opening ceremonie in januari. 

 

Ook Jaco Overbeeke, Algemeen Directeur van Bluekens Truck en Bus B.V., beaamde dit: “Deze samenwerking tussen Bluekens en Renault Trucks is een perfect voorbeeld van hoe de industrie kan samenwerken om duurzame oplossingen te bieden die ten goede komen aan onze stad en haar inwoners.”

 

We willen PrinsenZwam van harte feliciteren met het winnen van de cargobike sponsoractie en zijn verheugd om het bedrijf te ondersteunen in de missie om Breda groener te maken! 

Meer weten?

Neem contact met ons op