Optifleet, het fleetmanagementsysteem van Renault Trucks, is vanaf nu beschikbaar in een mobiele versie. Wagenparkbeheerders hebben nu realtime toegang tot informatie over hun vloot; waar ze ook zijn.

Optifleet kan vanaf nu op afstand worden gebruikt op mobiele telefoons of tablets.Vervoerders kunnen hiermee hun wagenpark overal en altijd volgen en snel kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen. De vereenvoudigde mobiele interface van de applicatie stelt fleetmanagers in staat om snel en eenvoudig toegang te krijgen tot hun voertuigen. Het individueel rijgedrag en gebruik van de trucks (Ecoscore) kan zo realtime gevolgd en beoordeeld worden.

Drie modules

Er zijn drie modules om transporteurs te helpen het chauffeursgedrag te optimaliseren, het wagenpark efficiënt te beheren en de bedrijfskosten te beheersen:
  • De module Check biedt technische voertuiginformatie die vooral nuttig is om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is inclusief de Ecoscore-functie, die rijstijl bijhoudt en analyseert en aangeeft waarin actie kan worden ondernomen om het brandstofverbruik te verbeteren.
  • De Map-module lokaliseert voertuigen in realtime en analyseert gereden routes om de tijd en de gereden kilometers te optimaliseren.
  • De Drive-module biedt informatie over rijtijden en stelt transportbedrijven in staat om op afstand toegang te krijgen tot gegevens van chauffeurskaarten en tachograafgeheugens.

Winstgevendheid verhogen

Met Optifleet biedt Renault Trucks haar klanten een kant-en-klare oplossing voor wagenparkbeheer en verlaging van de exploitatiekosten. Dankzij realtime fleetmanagement kunnen transporteurs sneller reageren en de winstgevendheid verhogen, terwijl hun klanttevredenheid stijgt.

In de praktijk kan Optifleet een besparing van maximaal € 5.000 per jaar per voertuig opleveren. Bij een abonnement op Optifleet kan de applicatie worden gedownload vanuit AppStore en Google Play.

pb-optifleet-380.jpg