De jubilerende chauffeurs Henk van der Kloot en Frans van Hasselt werden onlangs door hun werkgever Oostvogels uit Breda verrast met een bijzonder uitgevoerde Volvo FH. De chauffeurs zagen 40 jaar trouwe dienst beloond met een nieuwe truck met gepersonaliseerde belettering en een fraai lederen interieur. De trucks werden geleverd door Bluekens Truck en Bus in Breda.

De twee jubilarissen rijden sinds 1975 en 1976 voor Oostvogels in het internationaal transport, met name naar Italië en Frankrijk. Ook de komende jaren staat hun navigatie hierop ingesteld. De nieuwe Volvo FH-trekkers zijn daarom uitgerust met een Globetrotter XL-cabine en een ruim pakket voorzieningen voor veiligheid en comfort onderweg. Het speciale interieur van de trucks werd verzorgd door Special Interior Dronten.

De trucks zijn uitgerust met een tweepersoons Rest & Relax-pakket, I-ParkCool en een B3 alarmsysteem. Van Hasselt en Van der Kloot hebben nagenoeg hun hele diensttijd met diverse Volvo-trucks gereden. Ze wisten wel dat er wederom een nieuwe Volvo voor hen was besteld, maar hadden er geen idee van dat hun werkgever een speciaal, gepersonaliseerd voertuig liet maken. Edwin Oostvogels, directeur van het familiebedrijf: “De chauffeurs krijgen bij ons inspraak in de aanschaf van nieuw materieel. Korte lijnen, persoonlijk contact en wederzijdse waardering zijn belangrijk in ons bedrijf. Henk en Frans hebben, zoals al onze chauffeurs, een groot aandeel in het succes van Oostvogels. Ik ben blij dat we ze op deze manier in het zonnetje kunnen zetten.”

De Volvo FH 460 4x2 trekkers zijn verder voorzien van Volvo I-Shift Long Haul software en I-See, het systeem dat gebruik maakt van een centrale topografische database, om de kinetische energie van de truck optimaal te benutten.

Oostvogels is gespecialiseerd in transport, distributie en logistiek. Naast distributie binnen Europa, waarvoor naast de eigen vloot van negentig trucks ook charters worden ingezet, levert de logistiek dienstverlener value-added services in de vorm van warehousing, verpakken en ompakken en het malen en mengen van vloeibare en droge producten voor de opdrachtgevers. Oostvogels heeft hiertoe, op drie vestigingen in Nederland en België, meer dan 70.000 m2 warehouseruimte en een silo- en tankopslagcapaciteit van 12.500 m3. Korte lijnen en persoonlijk contact worden niet alleen intern, maar ook in de relatie met derden gekoesterd. “Die typische familiecultuur herken ik ook bij Bluekens Truck en Bus”, aldus Edwin Oostvogels. “Met name de informele communicatie over en weer zorgt voor een fijne samenwerking.” bluekens-oostvogels-volvo-fh-570.jpg