Het Nederlandse team van Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus heeft het podium gehaald in de finale van VISTA 2015-2016: de monteurscompetitie van Volvo Trucks. In het Zweedse Gotenburg namen de beste 32 werkplaatsteams uit de hele wereld het tegen elkaar op. Het Nederlandse team ‘De Fietsemakers’ presteerde uitstekend en wist zo de derde plaats te behalen.

VISTA is de grootste wereldwijde competitie voor After Market personeel. In Nederland deden dit jaar 473 deelnemers mee, verdeeld over 124 teams. Wereldwijd waren dat er 18.500. De VISTA 2015-2016 editie was daarmee de grootste ooit.

Het doel van de wedstrijd is het ontwikkelen en verbeteren van de kennis en vaardigheden van Volvo-werknemers. Daarnaast neemt het verbeteren van de After Market dienstverlening bij Volvo Trucks een belangrijke plaats in. “Met VISTA willen we laten zien hoezeer wij het werk van monteurs wereldwijd waarderen. Daarnaast is het een manier om te investeren in eersteklas service – een investering die door onze klanten bijzonder op prijs gesteld wordt”, verklaart Claes Nilsson, President Volvo Trucks.

De VISTA-competitie bestaat uit praktijkopdrachten en theorie. Deelnemers moeten een aantal werkstations afwikkelen, met uiteenlopende opdrachten, waaronder diagnosticeren of specifieke problemen oplossen. De teams worden beoordeeld op samenwerking, het oplossen van problemen en werken via de Volvo-richtlijnen met als doel de kwaliteit van de service te optimaliseren.

‘De Fietsemakers’

Het eerste deel van de VISTA-competitie begon met drie theoretische ronden en vond plaats in september, november en februari. De beste teams plaatsten zich voor de halve-finale, die gehouden werd in april. Bluekens Truck en Bus Middelharnis won onder de naam: ‘de Fietsemakers’. De naam van het team verwijst naar een grijs verleden, waarin Bluekens zich richtte op het repareren van fietsen. Richard Broeders, werkplaatschef: “Het is een wat vreemde naam, maar zie het als ode aan Bluekens. Het bedrijf is ontstaan in 1823 en vanaf ongeveer 1920 richtte men zich op het onderhoud van fietsen en motoren.”

Het team van Bluekens Truck en Bus Middelharnis, dat naast Richard Broeders bestaat uit voorman Gert-Jan van der Wende, eerste trucktechnicus Hank Kooijman en magazijnman Marco Verkerke, is zeer tevreden met de behaalde derde plaats. Richard Broeders: “We zijn super trots op deze podiumplaats! Het is ons gelukt door het uitstekende teamwork en blind vertrouwen in elkaar. Onze competenties sluiten goed op elkaar aan, waardoor we elkaar goed aanvullen. Ons doel was een top 10 positie, maar dit is geweldig, echt ongelooflijk!”

En dat is precies waar het VISTA om te doen is: ‘Learning by competition’. Door hun deelname aan de finale, bewijst het team van Bluekens Trucks en Bus tot de beste werkplaatsmedewerkers te horen van Europa en zelfs van de wereld.

Feiten over VISTA

VISTA is de grootste competitie wereldwijd op het gebied van After Market personeel. Wat begon in 1957 als een wedstrijd voor Volvo-monteurs in Zweden is uitgegroeid tot een internationaal evenement. Iedereen die werkzaam is op de After Market afdeling van Volvo Trucks of Volvo Bus kan deelnemen aan VISTA.

werken-bij-bluekens-winnend-team.jpg