De Volvo FH en Volvo FM kunnen nu af fabriek geleverd worden met een midlift-as. Belangrijke voordelen zijn dat de levertijden verkort worden en dat het onderhoud makkelijker en sneller kan worden uitgevoerd omdat er gebruik wordt gemaakt van originele Volvo-onderdelen.

Steeds meer landen bieden de mogelijkheid voor een GCW van 44 ton. Tegelijkertijd neemt de controle op overschrijding van aslasten toe en zijn de geldboetes hoog. Om aslastoverschrijdingen te voorkomen en zelfs al vooruit te lopen op een nieuwe Europese wetgeving van 44 ton voor 6-assige combinaties (voorstel 2018), biedt Volvo Trucks nu af fabriek een midlift-as aan voor de Volvo FH en FM. De midlift-as is lichter dan een 6x2 oplossing en kan zelfs in combinatie met een lichtgewicht achterasinstallatie worden geleverd. Dat laatste is een groot voordeel voor met name het bulk- en tanktransport.

De midlift-as is beschikbaar voor zowel trekkers als bakwagens en is er in verschillende chassishoogten: medium, low en xlow. Maximale brandstofcapaciteit van deze configuratie bedraagt 1.045 liter. . Voor Nederland is ook een 50 tons-uitvoering leverbaar.

Meer weten? Neem contact op met uw Bluekens Truck en Bus-vestiging. midlift-as-volvo-af-fabriek-1140.jpg