Volvo Trucks heeft de Low Entry Cab (LEC) voor de Volvo FE uitgebreid. Er zijn verschillende noviteiten beschikbaar die de veiligheid en de productiviteit verhogen. Ook zijn er gasmotoren beschikbaar voor alle Volvo FE-cabine- en chassiscombinaties. De Volvo FE Low Entry Cab is daarmee nog beter afgestemd op binnenstedelijke distributie.

Bij afvalinzameling, stadsdistributie en bouwtransporten in de binnenstad biedt een Low Entry Cab veel veiligheids- en productiviteitsvoordelen. Ten eerste zorgt de lage instap ervoor dat de chauffeur efficiënter kan werken en riciso’s loopt op knie- en enkelblessures. Ten tweede verbetert de lage zitpositie het zicht rondom.

“Zien wat er rondom de truck gebeurt en oogcontact maken met kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, zijn uitdagingen in het huidige verkeer. Met de Low Entry Cab kunnen we dit probleem aanpakken” - Anders Edenholm, Segment Manager Distributie bij Volvo Trucks

Nieuwe cabinevariant

De Low Entry Cab is nu uitgebreid met een variant geschikt voor een chauffeur en één bijrijder. Deze nieuwe cabinevariant biedt hetzelfde goede zicht rondom. De lage rijpositie zorgt voor nauw contact met de omgeving van de truck. Bovendien vergroot het extra venster in de passagiersdeur het zicht nog meer. De nieuwe cabinevariant is een aanvulling op de huidige Low Entry Cab die ruimte biedt aan drie passagiers en een vlakke vloer heeft. Een vereiste in sommige transportsegmenten, maar het is niet noodzakelijk in alle situaties waar een Low Entry Cab een voordeel kan zijn.

De nieuwe cabinevariant heeft een motortunnel in plaats van een vlakke vloer. Het verbeterde comfort met optionele luchtgeveerde passagiersstoel is voor de bijrijder erg prettig en in sommige overheidsaanbestedingen zelfs verplicht.

Veiligheid en milieu

De Volvo FE en de kleinere Volvo FL zijn nu ook verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control en instelbare snelheidsbegrenzer. Deze functies ondersteunen de chauffeur bij het aanhouden van de juiste snelheid en een veilige afstand tot zijn voorligger.

De Volvo FE biedt nu een aandrijflijn die kan voldoen aan alle eisen voor het rijden in steden, waaronder de lokale milieuvoorschriften. Dieselmotoren zijn verkrijgbaar van 250 tot 350 pk – functioneren allemaal ook op HVO (synthetische diesel gemaakt van afval- en reststromen). De 320 pk-versie werkt ook op 100% biodiesel. Tot slot is er de gas aangedreven Volvo FE CNG met lage emissies, geschikt voor Grongas. De Volvo FE CNG kan nu worden gecombineerd met alle cabineversies, inclusief de nieuwe Low Entry Cab.

Volvo FE LEC feiten

  • Cabine: vlakke vloer met stoelen voor maximaal vier personen, of een cabine die is geoptimaliseerd voor chauffeur en bijrijder.
  • De instaphoogte bedraagt 530 mm, 440 mm met geactiveerde knielfunctie (banden 315 / 70R22.5)
  • De deuren hebben een openingshoek van 90 graden
  • Asconfiguraties: 4x2 of 6x2 met gestuurde naloopas
  • Motoren: Volvo D8K Euro 6 250, 280, 320 of 350 pk, of Volvo G9K Euro 6 320 pk
  • Versnellingsbak: Volvo I-Shift of Allison volautomatische versnellingsbak

Meer informatie over de Volvo FE Low Entry Cab?


Neem contact op met uw vestiging pb-low-entree-570.jpg