Leendert-Jan Haverkamp staat in de transportwereld bekend als LJ en als iemand die altijd bijzonder zuinig is op zijn truck. Hij heeft sinds kort de beschikking gekregen over een Volvo FH 500 pk Euro 5. Samen met zijn compagnon Gerard Koen is LJ gespecialiseerd in het transport van uien, van Groningen tot Zeeland.

“Ik ben ontzettend trots op deze truck,” aldus LJ, “werkelijk een genot om in te rijden. Mijn nieuwe Volvo FH voelt als een waar thuis met een zijn volleren bekleding en zijn comfortabele zit. Wanneer ik ’s avonds thuis kom, heb ik niet echt het gevoel ik een werkdag achter de rug heb. Het voelt eerder alsof ik uitgerust ben.” LJ heeft vanaf eind juli de beschikking over de nieuwe Volvo FH. “Met bijzondere dank aan Bluekens Truck en Bus, zij hebben hun uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat ik op het Truckstar Festival mijn nieuwe truck kon laten zien. En dat is gelukt. Ik trok veel bekijks, want ik was een van de eerste die op dat moment de beschikking had over een nieuwe Volvo FH.

Comfortabel

We hebben bewust gekozen voor Euro 5. We willen zo zuinig mogelijk rijden en in die opzet slagen we tot nu toe heel goed, want we rijden 1 op 3,6. De truck is voorzien van Volvo I-Shift, de automatisch schakelende versnellingsbak en een Globetrotter-cabine. Het is een waar genot om deze truck te mogen rijden. Ik heb in de cabine de beschikking over een magnetron en een flatscreen met DVD. De luchtgeveerde vooras maakt het extra comfortabel, want alle klappen die ontstaan door oneffenheden in de weg worden opgevangen. De Alcoa-spoilers maken het helemaal af, waardoor ik mijn bijnaam ‘Dnblitz’ met deze nieuwe FH volledig kan waarmaken.” koen_wouw_02.jpg