Waarom zou ik kiezen voor een Renault-truck? Het is een vraag die Jan Hagens, Renault Trucks-expert bij Bluekens Truck en Bus, regelmatig krijgt. In dit blog geeft Jan 5 redenen.

1 - Een comfortabele werkplek voor de chauffeur

Als je de hele week onderweg bent is een comfortabele cabine een must. Een goede zithouding achter het stuur is heel belangrijk. In de Renault Trucks T en T High kun je zelf makkelijk je favoriete positie instellen. De stuurkolom is in drie richtingen verstelbaar. Met de voetbediening kun je de hoogte, helling en hoek van de stuurkolom instellen en met de neck-tilt kun je het stuur kantelen naar jouw persoonlijke voorkeur.

2 - Veel ruimte

Van chauffeurs die al met het nieuwe model rijden, hoor ik dat ze het een comfortabele truck vinden. Naast het stuur en de stuurkolom, kun je als bestuurder ook de chauffeursstoel in de gewenste positie instellen zodat je lekker zit. Wat ook handig is: het contactslot met de sleutel is vervangen door een startknop op het dashboard. Hierdoor is er meer beenruimte rond de stuurkolom en hangt de contactsleutel niet meer in de weg. Daarnaast hebben de trucks ook nog eens veel opbergruimte.

3 - In het nieuwe bed slaap je nog lekkerder

Goed kunnen rusten is belangrijk om fit achter het stuur te zitten. In de nieuwe generatie Renault Trucks T & T High kun je nog comfortabeler slapen. De nieuwe versies hebben een volledig vernieuwd bed. Het matras is dikker dan de vorige uitvoering. Als extra optie is een traagschuim matrastopper beschikbaar. Ook handig: het slaapgedeelte heeft twee USB-C aansluitingen voor het opladen van elektrische apparaten.

4 - Veiligheid onderweg én als je stilstaat

Heb je als chauffeur onderweg wel eens te maken gehad met een (poging tot) inbraak? Voor optimale veiligheid zijn er veiligheidsopties beschikbaar, zoals een Night-Lock. Dit is een extra anti-inbraaksysteem waardoor het portier niet kan worden opengebroken. Zo zijn je spullen veilig, ook als je stilstaat en slaapt. Uiteraard zijn de trucks voorzien van allerlei veiligheidssystemen en zijn ze nu ook af fabriek leverbaar met dodehoek- en achteruitrijcamera.

5 - Bespaar tot 10% brandstof

De Renault Trucks T & T High zijn uitgerust met zuinige DE11- of DE13-motoren. Wil je nog meer brandstof besparen? Dan kun je kiezen voor de DE13 TC-motor met Turbo Compound-technologie. De TC-motor kan een brandstofbesparing tot 10% opleveren in vergelijking met de vorige generatie motoren, mét behoud van rijcomfort en rijprestaties. Zo rij je comfortabel én zuinig!

Maak een proefrit!

Zelf ervaren? Dat kan! Wij hebben een Renault Trucks T High met de zuinige Turbo Compound-motor in de demovloot. Maak nu een afspraak voor een proefrit!

Plan een proefrit
Bluekens-Truck-en-Bus-Renault-Trucks-T-High-Artikel-6
Bluekens-Truck-en-Bus-Renault-Trucks-T-High-artikel-5
Bluekens-truck-en-bus-renault-2021-draaibare-bijrijder-stoel
Bluekens-Truck-en-Bus-Renault-Trucks-T-High-artikel-1