Verpakkingsspecialist voor de tuinbouw en de industrie, Karpack, heeft het wagenpark uitgebreid met twee Volvo FH 460 Globetrotter trekkers. Met name het lage verbruik en daardoor het verminderen van de CO2 footprint speelden een rol in de beslissing.

Karpack, gevestigd in Roosendaal en opgericht in 1998 is verpakkingsspecialist in de AGF sector en de industriële sector. Roosendaal is nu niet direct de eerst plek waar je aan denkt bij tuinbouw, maar al sinds de jaren tachtig heeft de omgeving van Roosendaal een ‘bloeiende’ tuinbouwsector. Juist op die plek was behoefte aan een nieuw concept van verpakken. Door flexibiliteit en snelheid kreeg Karpack voet aan de grond en kon het concept in de hele Benelux worden uitgerold. Karpack ontwikkelde feitelijk verpakken 2.0. Het was juist het feit dat zij niet in het Westland gevestigd was, dat zij kon innoveren. Jan-Willem Passer, directeur: “Vanaf de start van ons bedrijf hebben we de klant als uitgangspunt genomen. Van meet af aan wilden wij op een duurzame en milieuvriendelijke manier produceren, snel en flexibel kunnen leveren en maatwerk bieden.”

{quote}"Van meet af aan wilden wij op een duurzame en milieuvriendelijke manier produceren, snel en flexibel kunnen leveren en maatwerk bieden."{/quote}

Ketenvorming

Het bedrijf gelooft sterk in ketenvorming: van produceren, tot ontwikkelen en leveren wil Karpack alles in eigen hand hebben. Karpack heeft eigen kartonproductie, vlak en roterende stansmachines en opzet- en verlijmingsmachines. Met behulp van het eigen wagenpark, maar ook een grote opslagcapaciteit in Roosendaal heeft het bedrijf de logistiek geregeld. “Het is belangrijk alle aspecten van het verpakken te kunnen aanbieden. Het maakt dat we onze klanten net iets meer kunnen bieden. En dat niet alleen voor onze klanten, maar ook als het gaat om milieu. We recyclen en willen met onze verpakkingen het milieu zo min mogelijk belasten. Soms moeten we dat uitleggen, verpakken heeft niet altijd een positief imago. Terwijl het juist verpakken in de voedselindustrie leidt tot langere houdbaarheid van voedingsmiddelen. Wat ons betreft gaan recycling en duurzaamheid hand in hand. Zo hergebruiken wij de natuurlijke grondstoffen zo vaak mogelijk en gebruiken we hoofdzakelijk recyclebaar papier in onze verpakkingen.”

Succes door eigen logistiek

Zoals gezegd speelt de logistiek een belangrijke rol in het succes van Karpack. “We zeggen nooit nee. We zorgen er voor dat een tuinder op zijn moment kan leveren. Je ziet dat juist in de tuinbouw, het juiste moment een rol speelt. Wat ons betreft kan dat altijd, iedere dag van het jaar. Door ons eigen wagenpark zijn we flexibel en kunnen we snel en correct afleveren. Het is voor ons een belangrijk serviceargument, waarbij we ook nog eens de levering kunnen garanderen. Belangrijk is ook dat we verpakkingen kunnen opslaan. In totaal hebben we hier 20.000 m2 opslagruimte. Op die manier kan onze klant op afroep beschikken over zijn verpakkingen.”

{quote}"Het concept van Volvo Trucks spreekt ons erg aan. Door de innovatieve techniek kan er brandstof bespaard worden, terwijl de chauffeur een veilige en uiterst comfortabele werkomgeving wordt geboden."{/quote}

Innovatieve techniek

Is tijdens de productie het milieu een van de belangrijke aspecten, ook voor het transport geldt dat. “Wij hebben gekozen voor Volvo FH 460 trekkers. Het concept van Volvo Trucks spreekt ons erg aan. Door de innovatieve techniek kan er brandstof bespaard worden, terwijl de chauffeur een veilige en uiterst comfortabele werkomgeving wordt geboden. We kiezen daarmee ook voor de laatste stand van de techniek. Daar komt bij dat we een uitstekende relatie hebben opgebouwd met Volvo Trucks dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal. Zij helpen onze levergarantie ook daadwerkelijk te waarborgen. Zeker omdat beide trucks zijn uitgerust met een Volvo Gold Contract met connectiviteit. Zij monitoren de trucks, waardoor wij optimale beschikbaarheid hebben.”

karpack-slide-volvo-fh-voor-pand.jpg