Verpakkingsspecialist voor de tuinbouw en de industrie, Karpack, heeft het wagenpark uitgebreid met twee Volvo FH 460 Globetrotter trekkers. Met name het lage verbruik en daardoor het verminderen van de CO2 footprint speelden een rol in de beslissing. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

 

Volvo FH Globetrotters voor Karpack

 

" target="_blank">Karpack, gevestigd in Roosendaal en opgericht in 1998 is verpakkingsspecialist in de AGF sector en de industriële sector. Het bedrijf gelooft sterk in ketenvorming: van produceren tot ontwikkelen en leveren, Karpack wil alles in eigen hand hebben. Karpack beschikt over een eigen kartonproductie, vlak en roterende stansmachines en opzet- en verlijmingsmachines. Met behulp van het eigen wagenpark en een grote opslagcapaciteit in Roosendaal heeft het bedrijf de logistiek geregeld.

Bluekens Truck en Bus levert Volvo FH Globetrotter

Jan-Willem Passer, directeur: “Het is belangrijk om alle aspecten van het verpakken te kunnen aanbieden. Het maakt dat we onze klanten net iets meer kunnen bieden. En dat niet alleen voor onze klanten, maar ook als het gaat om milieu. We recyclen en willen met onze verpakkingen het milieu zo min mogelijk belasten. Soms moeten we dat uitleggen, verpakken heeft niet altijd een positief imago. Terwijl het op een correcte manier verpakken in de voedselindustrie juist leidt tot langere houdbaarheid van voedingsmiddelen. Wat ons betreft gaan recycling en duurzaamheid hand in hand. Zo hergebruiken wij de natuurlijke grondstoffen zo vaak mogelijk en gebruiken we hoofdzakelijk recyclebaar papier in onze verpakkingen.”

Succesvolle logistiek

Logistiek speelt een belangrijke rol in het succes van Karpack. “We zeggen nooit nee. We zorgen er voor dat een tuinder op zijn moment kan leveren. Je ziet dat juist in de tuinbouw het goede moment een rol speelt. Wat ons betreft kan dat altijd, iedere dag van het jaar.

Lage CO2-voetafdruk Volvo FHDoor ons eigen wagenpark zijn we flexibel en kunnen we snel en correct afleveren. Het is voor ons een belangrijk serviceargument, waarbij we ook nog eens de levering kunnen garanderen. Belangrijk is ook dat we verpakkingen kunnen opslaan. In totaal hebben we hier 20.000 m2 opslagruimte. Op die manier kan onze klant op afroep beschikken over zijn verpakkingen.”

Innovatieve techniek

Is tijdens de productie het milieu een van de belangrijke aspecten, ook voor het transport geldt dat. “Wij hebben gekozen voor Volvo FH 460 trekkers. Het concept van Volvo Trucks spreekt ons erg aan. Door de innovatieve techniek kan er brandstof bespaard worden, terwijl de chauffeur een veilige en uiterst comfortabele werkomgeving wordt geboden. We kiezen daarmee ook voor de laatste stand van de techniek. Daar komt bij dat we een uitstekende relatie hebben opgebouwd met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal. Zij helpen onze levergarantie ook daadwerkelijk te waarborgen. Zeker omdat beide trucks zijn uitgerust met een" target="_blank"> Volvo Gold Contract met connectiviteit. Zij monitoren de trucks, waardoor wij optimale beschikbaarheid hebben.”

karpack-volvo-fh-03.jpg