Afgelopen zaterdag 25 juni vond in Beesd de halve finale van Volvo’s Drivers’ Fuel Challenge plaats. De winnaar van de Nederlandse zoektocht naar de zuinigste chauffeur is John Havelaar van Van Waveren Transport B.V. Hij vertegenwoordigt Nederland tijdens de finale op 9 september in het Zweedse Gotenburg.

Twaalf finalisten streden tijdens de nationale finale in Beesd voor de titel de zuinigste chauffeur van Nederland. Winnaar John Havelaar van Van Waveren Transport B.V. wint naast de eervolle titel ook de reis naar Zweden waar op 9 september 2016 gestreden gaat worden om de titel de zuinigste chauffeur ter wereld. Daarnaast behoren het Volvo Trucks Code 95 nascholingspakket (35 uur) en 1 jaar Dynafleet Fuel & Environment inclusief de Dynafleet App en een Fuel Efficiency rapportage tot het prijzenpakket.

Winnaar John Havelaar is enorm trots op zijn prestatie: “Twee jaar geleden deed ik al mee aan deze wedstrijd. Ik was toen dicht bij de overwinning, maar behaalde hem net niet. Nu is het toch gelukt. Ik ben heel trots op deze prestatie en vertegenwoordig Nederland heel graag op de wereldwijde finale in Zweden.”

Achtergrond Drivers’ Fuel Challenge

Chauffeurs die tussen 1 maart en 31 mei 2016 een Volvo Trucks-praktijktraining Zuinig Rijden of Behavior Based Safety (BBS) volgden konden deelnemen aan de Drivers’ Fuel Challenge. Per maand werden de drie beste chauffeurs geselecteerd en bekend gemaakt. Daarnaast zijn er gedurende de gehele kwalificatieperiode drie wildcards uitgereikt waarmee de deelnemers direct doorgingen naar de nationale finale.

Een van de beste mogelijkheden om kosten te besparen voor een transportbedrijf is brandstofbesparing. Het besparen van brandstof heeft daarnaast een gunstige uitwerking op het milieu. “De truck heeft hier een groot aandeel in, maar de chauffeur is doorslaggevend. Een optimale samenwerking tussen de zuinige truck en de zuinige chauffeur levert het beste resultaat”, stelt Raymond Wittenberg, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland. volvo-trucks-drivers-fuel-challenge-1140x725.jpg