Jean-Claude van Damme maakt spagaat in The Epic Split dankzij Volvo Dynamic Steering

Volvo Trucks brengt met ‘The Epic Split’ een nieuwe film in de serie Live Tests, waarin de mogelijkheden van de nieuwe range Volvo Trucks op spectaculaire wijze worden getoond. Actieheld Jean-Claude van Damme voert een van zijn wereldberoemde spagaten uit tussen twee " target="_blank">Volvo FM-trucks die achteruitrijden. " target="_blank">Volvo Trucks heeft met deze test een wereldprimeur, die mogelijk werd door " target="_blank">Volvo Dynamic Steering.Volvo Dynamic Steering is een innovatief systeem dat door Volvo Trucks is ontwikkeld en dat onder alle rijomstandigheden de precisie en stabiliteit verbetert. Volvo Dynamic Steering werkt met een elektronisch geregelde elektromotor, die 2.000 keer per seconde wordt bijgesteld om een uiterst precieze besturing te bieden. Volvo Dynamic Steering zorgt voor een uitstekende beheersing met minimale inspanning.

De manoeuvreerbaarheid van de truck verbetert enorm bij lage snelheden en het sturen gaat vrijwel moeiteloos. De elektromotor regelt ook automatisch de besturing en compenseert de oneffenheden die worden doorgegeven aan het stuur, bijvoorbeeld bij zijwind of hobbels in het wegdek. Het resultaat is dat er minder kleine correcties op het stuur moeten worden toegepast. Het stuur gaat automatisch terug naar de middenpositie, als het wordt losgelaten, zodat het minder kracht kost bij de chauffeur.

In de film ‘" target="_blank">The Epic Split’ zijn de twee chauffeurs in de trucks dankzij Volvo Dynamic Steering in staat om exact dezelfde afstand en snelheid aan te houden terwijl ze achteruitrijden en dat geeft Jean-Claude van Damme de gelegenheid een van zijn spagaten te laten zien.

Volvo Dynamic Steering betekent een revolutie op het gebied van stuurbekrachtiging, waarmee de chauffeur de truck als het ware met één vinger kan besturen. Hij heeft hierdoor niet alleen volledige controle over het voertuig maar ook zijn nek en schouders worden veel minder belast. Volvo Trucks laat in een ">video de vele voordelen zien van Volvo Dynamic Steering.

Eerdere Live Testen van Volvo Trucks:
" target="_blank" rel="alternate">Live Test (5), The Technician.
" target="_blank" rel="alternate">Live Test (4), The Hook.
Live Test (3), The Chase.
" target="_blank" rel="alternate">Live Test (2), The Hamster Stunt.
Live Test (1), The Ballerina Stunt. T2013_1212.jpg