Volvo Trucks heeft voor het design van de nieuwe " target="_blank">Volvo FH beslag weten te leggen op de prestigieuze " target="_blank">IF Product Design Award, een aansprekende prijs die al ruim 60 jaar wordt toegekend door een internationale jury. De nieuwe Volvo FH werd bekroond in de categorie vervoer, " target="_blank">design en speciale voertuigen. De producten worden beoordeeld op de onderdelen ontwerpkwaliteit, mate van innovatie, " target="_blank">milieu-impact, functionaliteit en veiligheid.

Rikard Orell, Design Director bij Volvo Trucks, was uiteraard erg in zijn sas met de gewonnen prijs. "Deze award is een erkenning voor een aantal jaren van keihard werken en het is een ode aan de creativiteit en innovatieve geest die wij hebben bij Volvo Trucks. De nieuwe Volvo FH staat model voor de nieuwe normen in de truckindustrie met zijn de brandstofbesparende technologie, efficiënte ergonomie, superieure besturing en passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen. Bij het ontwerp is uiteraard volledig vastgehouden aan de kernwaarden van Volvo Trucks.

Er is veel nadruk gelegd op het ontwerp en de emotionele aspecten van de truck, elementen die vaak niet als de hoogste prioriteit van een ontwerp voor een bedrijfsvoertuig worden gezien. Dat heeft bij de nieuwe Volvo FH geresulteerd in een truck die zowel emotioneel als praktisch geweldig is om in te werken en te rusten."

Professor Fritz Frenkler, de voorzitter van de jury, zei dat hij onder de indruk was van de constante hoge kwaliteit van de inzendingen, de passie voor innovatie en de moed die fabrikanten toonden in het nastreven van hun eigen ontwerp benaderingen. Volvo Group viel dubbel in de prijzen, want ook de " target="_blank">ECR88D compacte graafmachine van Volvo Construction Equipment won een IF Product Design Award. Volvo-Trucks-wint-internationale-product-design-award.jpg