Hekbouw BV neemt negen Renault Masters in gebruik

Hekbouw BV in Ossendrecht heeft onlangs negen Renault Masters met dubbele cabine en open laadbak in gebruik genomen. De aanschaf betekent een volledige vervanging van de vloot pick-ups van de hekwerkspecialist. De Renault Masters zullen in het hele land worden ingezet bij het plaatsen van hekwerken voor opdrachtgevers in de publieke, private en particuliere sector. Een tiende Renault Master, uitgevoerd als gesloten bestelbus en bestemd voor de elektrotechnische dienst van Hekbouw, wordt rond de jaarwisseling op kenteken gezet. Alle bedrijfswagens zijn geleverd door Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal.

De basis voor de nieuwe bedrijfswagens is een achterwiel aangedreven Renault Master L4H1 chassis-cabine met een wielbasis van 4332 mm en hulpluchtvering ten behoeve van een optimaal rijcomfort. Hekbouw koos de zwaarste vermogensvariant, 165 pk Euro VI (Heavy Duty) Twin-turbo met een maximum koppel van 380 Nm.

Flexibiliteit

Voorafgaand aan de beslissing over de investering oriënteerde Hekbouw zich op meerdere merken, vertelt bedrijfsleider Arjan van de Venne: "De Renault Master kwam er prijstechnisch goed uit en bood de meeste flexibiliteit voor onze specifieke opbouw. Vooral de lengte was van belang. Doordat het materiaal schuin over de cabine ligt, scheelt een lange bak in laadhoogte. Ook zijn de palen en rollen beter hanteerbaar bij het lossen langs de zijkant." De open bak, vervaardigd uit thermisch verzinkt staalwerk en voorzien van aluminium zijborden en een palenrek, is opgebouwd door Allro-Plast Carrosserieën. ASH Carrosserie voorzag de bedrijfswagens van een tweede accusysteem die de elektrische gereedschappen, nodig bij montage van de hekwerken, van stroom voorziet.

Laadvermogen en trekkracht

"Ons wagenpark is een onmisbaar onderdeel van onze dienstverlening", vertelt Van de Venne. "Door het laadvermogen en de trekkracht van de Renault Masters kunnen we ons transport efficiënt organiseren, afspraken nakomen en de kosten laag houden. Als ondernemer hebben we uiteraard ook gekeken naar de exploitatiekosten en de verwachte restwaarde. Bluekens Truck en Bus heeft niet alleen de aankoop, opbouw en aflevering uitstekend begeleid, maar ook een goede prijs afgegeven voor het onderhoud de komende jaren."

Toonaangevend

Hekbouw BV fabriceert hekwerken in eigen huis op maat, waarna deze door een montageteam op locatie worden geassembleerd. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend hekbedrijf en wordt landelijk gevraagd voor het plaatsen van hekwerken en toegangspoorten rond bijvoorbeeld sportvelden, industrieterreinen en langs spoorwegovergangen. Daarnaast kunnen particulieren in de zuidelijke provincies bij Hekbouw terecht voor kleinschaligere hekwerken.

hekbouw-ossendrecht-570x380.jpg