" target="_blank">Volvo Trucks is op haar " target="_blank">YouTube-kanaal begonnen met een nieuwe videoserie: Heavy Trucking. De serie volgt op de veelbekeken serie ‘Livetesten’ die Volvo Trucks sinds september 2012 heeft ingezet om het nieuwe productengamma onder de aandacht te brengen. Deze eerste aflevering van ‘Heavy Trucking’ gaat over een spectaculaire transportopdracht, waarbij met inzet van een " target="_blank">Volvo FH16 een compleet kinderdagverblijf dat 50 ton weegt over een afstand van een kilometer wordt verplaatst. De Volvo FH16 manoeuvreert zich tijdens de uitdagende en risicovolle rit door uiterst lastige bochten en bijzonder smalle straatjes.

Volvo Trucks laat in deze eerste Heavy Trucking zien dat de Volvo FH uitermate geschikt is voor zwaar en exceptioneel transport. De " target="_blank">Volvo FH16 in de film is uitgevoerd met in totaal vijf assen: twee gedreven assen, twee gestuurde assen en een " target="_blank">soepele zelfsturing. De op maat gemaakte trailer beschikt bovendien over een " target="_blank">onafhankelijke voorwielophanging zodat de lading ten alle tijde horizontaal kan worden gehouden.

Het gewicht van het kinderdagverblijf is vergelijkbaar met het gewicht van een Boeing 737-400 met alle zitplaatsen bezet, een vol vrachtruim en een tank vol kerosine. Meer video’s over het vernieuwde productengamma vind je op het YouTube-kanaal van Volvo Trucks.  

2014_HeavyTrucking_01.jpg