Goederenhub GO: schone distributie met Renault Master Z.E.

Goederenhub GO zet een Renault Master Z.E. in om zo duurzaam en efficiënt mogelijk goederen en pakketten te bezorgen op Goeree-Overflakkee. De keus viel op het volledig elektrisch aangedreven voertuig vanwege het hoge laadvolume en de lokale aanwezigheid van Bluekens Truck en Bus.

Het doel van Goederenhub GO is om de distributie op Goeree-Overflakkee efficiënter in te richten met zero emissie transport. “Wij richten ons op het bundelen van kleine ladingen, zoals pakketten en maximaal drie of vier pallets of rolcontainers”, vertelt Jaap Nagtegaal van Nagtvlugt Transport, een van de initiatiefnemers. “Bedrijven in het werkgebied van Goederenhub GO kunnen hun goederenstroom via ons distributiecentrum in Oude-Tonge laten lopen. Daarbij leveren hun leveranciers de goederen af bij ons distributiecentrum, waarna wij de goederen vervolgens, gebundeld, zo efficiënt mogelijk distribueren naar de afleveradressen op Goeree-Overflakkee. Vrachtwagens en bestelwagens hoeven dankzij deze hub niet meer het hele eiland over met hun lading. Dat leidt tot minder verkeersbewegingen en CO2-uitstoot. Het voordeel voor ondernemers is dat zij alle pakketten op één moment op de dag binnenkrijgen en niet verspreid over de dag.”

Hoog laadvolume

De initiatiefnemers van Goederenhub GO wilden in verband met het doel van het initiatief een duurzaam, zero emissie voertuig inzetten voor de distributie. Bij de oriëntatie was het laadvolume een belangrijke eis, vertelt Nagtegaal. “Het voertuig moet hetzelfde laadvermogen hebben als een bedrijfswagen op fossiele brandstof. Om die reden viel de keus al snel op de Renault Master Z.E. Het laadvolume van dit voertuig is gelijk aan dat van de standaard bestelbus.”

Topservice en begeleiding

Het voertuig is geleverd door Bluekens Truck en Bus Middelharnis. Nagtegaal: “De lokale aanwezigheid is voor ons belangrijk met het oog op de service. Bluekens kenmerkt zich door topservice en begeleiding. Het gehele aankoopproces is goed begeleid. Geen enkele vraag is te veel en er wordt alle moeite gedaan om de vragen te beantwoorden.”

Voldoende actieradius

De Renault Master Z.E. heeft een actieradius van 120 kilometer. “Dat is voldoende want een volledige ronde over het eiland is zo’n 100 kilometer”, vertelt Nagtegaal. “Bovendien zijn er volop mogelijkheden om onderweg op te laden. In elke kern is wel een laadfaciliteit aanwezig.”

Stil, soepel en wendbaar voertuig

De Renault Master Z.E. is voorzien van een aantal systemen om de chauffeur te ondersteunen, zoals camera’s en sensoren, cruise control, airco en een mediasysteem. “De chauffeurs zijn zeer enthousiast. Het is een stil, soepel en wendbaar voertuig. Bovendien zijn ze goed voorbereid de weg op gegaan. Bluekens Truck en Bus heeft een instructie verzorgd met uitleg over het voertuig en een demorit.”

Over Goederenhub GO

De initiatiefnemers van Goederenhub GO zijn Jan van Dongen van VDH Company, Jaap Nagtegaal van Nagtvlugt Transport en Monique Sweep van Coöperatie Deltawind. Het initiatief wordt gedragen door de lokale gemeenschap, vertelt Nagtegaal. “Dit is ook de reden waarom de Coöperatie Goederenhub GO is opgericht. Iedereen, particulieren en bedrijven, op Goeree-Overflakkee en in omringende gemeenten kan lid worden. We zijn ook aangesloten bij Goederenhubs Nederland, waardoor we klanten een landelijk dekkend netwerk kunnen aanbieden.”

Meer weten?

Neem contact op met Bluekens Truck en Bus

Lees hier alles over de Renault Master Z.E.

Renault Master Z.E.

bluekens-rt-master-ze-goederenhub-go-570.jpg